meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

600 YATAKLI HASTANE İÇİN ARSA TAKAS İŞLEMLERİ TAMAMLANDI

 600 YATAKLI HASTANE İÇİN ARSA TAKAS İŞLEMLERİ TAMAMLANDI

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık,  Kütahya adına önemli olan KSBÜ merkez kampus ve genişleme alanında 600 yataklı yeni bir hastane yapılmak üzere arsa takas işlemleri tamamlandığını söyledi.

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık yaptığı açıklamayla Kütahya’ya müjdeli haberi verdi. Başkan Işık, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Üniversite Yer Seçim Kurulunun uygulama alanı içinde yer alan Kütahya Belediyesine ait taşınmazların, tahsisi/belediyenin vergi borcuna mahsuben Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinin kullanımı ile ilgili bir protokol imzalanmıştı.

İlgili kurumlar arasında yapılan görüşmeler sonrasında Kütahya Belediye Meclisinin 4 Ağustos 2021 tarihinde söz konusu alan içinde kalan mülkiyeti Kütahya Belediyesine ait taşınmazlar ile mülkiyeti Maliye Hazinesine ait taşınmazların takası için Belediye Encümenine yetki verildi. Verilen yetki ile birlikte 4 Ağustos 2021 tarihli Belediye Meclis kararı ve 24 Eylül 2021 tarihli Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı oluruyla belediyeye ait toplam 71 bin 915 m² yüzölçümüne sahip 8 adet taşınmaza karşılık, Maliye Hazinesinin toplam 25 bin 141 m² yüzölçümüne sahip 3 adet taşınmazın takas işlemleri Kütahya Belediyesi tarafından 72 bin 41 TL ödenerek tapu tescil işlemleri yapıldı.

Başkan Işık konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, bakanlık tarafından yapılacak olan 600 yataklı yeni bir hastane yapımı için kullanılmasının önü açıldı. Böyle hayırlı bir hizmet şehrimize kazandırılacak yeni bir hastane yapımıyla vatandaşlarımızın uzun yıllardır beklenti içinde olduğu doğu Kütahya bölgesine de bir hastane yapımına sebep olacaktır. Bu hizmette emeği geçen tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın yetkilileri başta olmak üzere, Sayın Valimiz, Milli Emlak Müdürümüz, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürümüz ve çalışanlarına, belediyemizin ilgili müdürleri ve başkan yardımcılarıma ve çalışanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sağlık Bakanlığımızın yapacağı hastane ile hem üniversitemiz sağlık bilimleri konusunda kendi genişleme alanında bir uygulama hastanesinin imkanına kavuşurken, hem de o bölgede şehrimizin önemli bir bölümüne hizmet vermiş olacak. Hayırlı uğurlu olsun. Kütahya Belediyesi olarak böyle hayırlı bir iş için adım atmak ve bunun takipçisi olmak bizim görevimizdi. Hemşerilerimiz adına bu görevi yerine getirmenin onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi