GÜNDEM
GÜNDEM Haberleri6 bin Samuray Arısı Bursa'da doğaya salındı
6 bin Samuray Arısı Bursa'da doğaya salındı
Bursa'nın Orhangazi, Yıldırım ve Karacabey ilçesinde kahverengi kokarca zararlısıyla mücadele kapsamında Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü laboratuvarında üretilen 6 bin adet samuray arısı doğaya salındı.
BURSA (İGFA) - Bursa'da 'Kahverengi Kokarca' popülasyonunun Marmara Bölgesi'ndeki yoğunluğunun takibi projesi kapsamında 2021 yılı tarım sezonunda başlanmıştı.
Bu kapsamda bu yıl Bursa'nın Karacabey, Orhangazi, Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım İlçelerine feromon tuzak asımları yapıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Genel Müdürlükçe hazırlanan “Kahverengi Kokarca Eylem Planı" gereğince yürütülen mücadele çalışmaları kapsamında, Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü ile birlikte Kahverengi kokarcanın yoğunluk, popülasyon takibinin yanı sıra biyolojik mücadeleye devam ediyor. Bu kapsamda, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından laboratuvar şartlarında üretilen ve Kahverengi Kokarca zararlısının yumurtaları içerisine kendi yumurtalarını bırakarak Kahverengi Kokarcanın çoğalmasını engelleyen yumurta parazitoidi olan 6.000 adet Samuray arısından oluşan ikinci parti salımı Karacabey, Orhangazi ve Yıldırım ilçelerinde meyve bahçelerinde gerçekleştirildi.

-
Özgür Özel: Yeni partimizi kuruyoruz, ana muhalefet yolumuza devam edeceğiz -
Kılıçdaroğlu, Özel'in açıklamaları ardından TBMM'de... Kılıçdaroğlu, Kurtulmuş ile görüştü -
Van Gölü için sürdürülebilir gelecek vurgusu... İnci kefali ve ekosistem koruma gündemde -
Enez’de çevre ve altyapı talepleri gündemde -
DOA'da toplu iade teşvik dönemi... 200 adedin üzerindeki iadelere yeni teşvik -
Kocaeli Büyükşehir'le trafikte güvenlik artıyor -
Bahçeli Keşansporlu oldu! -
Trabzon’da ulaşım güvenliği masaya yatırıldı

