GÜNDEM
GÜNDEM Haberleri17 ilde siber dolandırıcılık operasyonu: 118 şüpheli yakalandı
17 ilde siber dolandırıcılık operasyonu: 118 şüpheli yakalandı
Jandarma, son 2 haftada 17 il merkezli siber dolandırıcılık operasyonunda 118 kişiyi gözaltına aldı. 68 şüpheli tutuklanırken, 45’i adli kontrolle serbest bırakıldı.
ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın duyurduğu operasyonlarda, 2020-2026 yılları arasında hesaplarında toplam 2,18 milyar TL işlem hacmi bulunan şüpheliler yakalandı.
Adana, Ankara, Antalya, Batman, Bursa, Düzce, Erzurum, Isparta, Kars, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Mersin, Muğla, Niğde, Şanlıurfa ve Trabzon’da düzenlenen operasyonlarda çok sayıda dijital materyal ve belge ele geçirildi.
Şüphelilerin yasa dışı bahis oynatma, kişisel veri çalma, banka hesaplarından izinsiz para çekme, kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtma ve sahte sosyal medya ilanlarıyla dolandırıcılık yaptıkları belirlendi. Operasyon, vatandaşların maddi ve manevi zarar görmesini önledi.
Bakan Yerlikaya, emeği geçen jandarma ve ilgili birimleri tebrik etti.
-
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barzani ile görüştü -
Genelkurmay Başkanı Bayraktaroğlu NATO’lu mevkidaşıyla görüştü -
ASELSAN’dan uzayda yeni adım... LUNA-2 uydusu başarıyla fırlatıldı -
Manisa'da atık piller toplanıyor, fidanlar toprakla buluşuyor -
Mavi Vatan’a yerli kalkan! -
Yenikarpuzlu’da şampiyonluk coşkusu -
MEB'den Togo ve Senegal'e iş birliği ziyareti -
Bursa Osmangazi’de AK Parti'den sosyal destek seferberliği

