Menü HABER HAKİMİYET / GLOBAL HABER ORTAĞINIZ!
Tarih: 12.06.2026 11:06
Keşan Kent Konseyi'nde görev değişimi

Keşan Kent Konseyi'nde görev değişimi

Facebook Twitter Linked-in

Keşan Kent Konseyi Olağan Kongresi'nde mevcut Başkan Dr. Uğur Özdağlı sağlık sorunları nedeniyle yeniden aday olmadığını açıklarken, yapılan seçim sonucunda Kent Konseyi Başkanlığı'na Hasan Karagöz seçildi.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - Keşan Kent Konseyi'nin Olağan Kongresi geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Kongreye Keşan Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Büyükvarlık, Belediye Meclis Üyesi Cahit Kemer, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, muhtarlar ve çok sayıda üye katıldı.

Ahmet Erkan'ın divan başkanlığındaki genel kurulda Keşan Kent Konseyi Başkanı Dr. Uğur Özdağlı faaliyet raporunu sundu. Görev süresi boyunca gerçekleştirilen çalışmaları katılımcılarla paylaşan Özdağlı'nın raporu, yapılan oylamada oybirliğiyle kabul edildi. Faaliyet raporunun ardından söz alan Dr. Uğur Özdağlı, sağlık nedenleri nedeniyle yeni dönemde aday olmayacağını açıklayarak görev alacak yönetime başarılar diledi.

Daha sonra gerçekleştirilen seçim sonucunda Keşan Kent Konseyi'nin yeni Yürütme Kurulu belirlendi.

Yeni dönemde Hasan Karagöz başkanlığa seçilirken, asil üyeliklere Sevinç Cebeci, Özlem Uybaş, Saliha Kafalı, Hüzeyir Ergin, Nedret Özkan, Ali Gülmez ve Ferhat Edirneli seçildi.

Seçim sonrasında söz alan Saadet Partisi Keşan İlçe Başkanı Ahmet Köseler, yeni yönetimi tebrik ederek Kent Konseyi'nin kent merkezindeki yol, kaldırım ve altyapı sorunlarına yönelik çalışmalara ağırlık vermesi gerektiğini söyledi. Yeni Başkan Hasan Karagöz ise konuşmasında önümüzdeki üç yıllık süreçte katılımcı bir yönetim anlayışıyla çalışacaklarını belirtti. Daha önce başlatılan ancak yarım kalan "Keşan depreme hazır mı?" projesinin yeniden gündeme alınacağını ifade eden Karagöz, KEDAK, AFAD ve Kent Konseyi iş birliğiyle afet hazırlıkları konusunda çalışmalar yapılacağını kaydetti.

Keşan'ın cadde ve kaldırımlarına ilişkin hazırlanan raporların da yeniden değerlendirileceğini belirten Karagöz, vatandaşların görüşlerini almak amacıyla çeşitli anket çalışmaları düzenleyeceklerini söyledi. Mahalle meclislerinin önemine dikkat çeken Karagöz, Keşan'daki 13 mahallenin tamamında mahalle meclisleri oluşturulmasını hedeflediklerini belirterek, "Mahalle meclisleri, yürütmeleri ve sokak temsilcileriyle güçlü bir dayanışma ağı kurabilirsek, kentliler olarak şehrin tüm sorunlarına doğrudan katılım sağlayabiliriz. Kent Konseyi'nin temel amacı da budur" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —