Menü HABER HAKİMİYET / GLOBAL HABER ORTAĞINIZ!
Tarih: 03.11.2026 14:54
Fikriye Nene’nin ineklerine Büyükşehir desteği

Fikriye Nene’nin ineklerine Büyükşehir desteği

Facebook Twitter Linked-in

Antalya Büyükşehir Belediyesi büyükbaş hayvanlara yönelik sunduğu ücretsiz tırnak bakım hizmeti üreticilere büyük kolaylık sağlıyor. Sonbahar dönemi tırnak bakım hizmeti için talepte bulunan 67 yaşındaki Fikriye nenenin ineklerinin tırnak kesimleri yapıldı.

ANTALYA (İGFA) - Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yerelden kalkınma vizyonuyla tarım ve hayvancılığa yönelik desteklerini aralıksız sürdürüyor.

VETERİNER KONTROLÜNDE TIRNAK KESİMİ

Büyükşehir Belediyesi’nin uzman veteriner kadrosu ile sunduğu ücretsiz tırnak bakım hizmeti ile büyükbaş hayvan üreticileri büyük bir zahmetten kurtuluyor.

Aile işletmesi üreticilere ücretsiz sunulan hizmet ile hem hayvan sağlığı korunuyor hem de üreticilere iş gücü kolaylığı sağlanıyor. Bu kapsamda sonbahar dönemi tırnak bakım hizmetlerini sürdüren ekipler, Konyaaltı Hacısekililer mahallesinde 67 yaşındaki Fikriye Gökay’ın ineğinin bakım ve kontrollerini yaptı.

HAYVANLARIMI ÇOK SEVERİM

Konyaaltı Hacısekililer Mahallesi’nde yalnız yaşadığını ve hayvanları ile tek başına ilgilendiğini söyleyen Fikriye Gökay, “Bir ineğim bir de buzağısı var. İneğim yavruladıktan sonra ahırda bir süre sonra topallamaya başladı nedenini başta bilemedim sonradan öğrendim hayvan salınıp yayılmadığı için tırnağı uzuyor topallıyormuş. Sonra yakınlarıma söyledim onlarda Büyükşehir Belediyesine haber vermişler. Sağ olsunlar hemen gelip kontrol ettiler ve tırnaklarını kesip yardımcı oldular. Ben makine ile olacağını bilmiyordum testere ile kesecekler zannediyordum nasıl kesecekler diyordum. Ama makine ile rahatça kestiler. Ben hayvanlarımı çok severim kendim kaç öğün yersem onları da beslerim. Bana yardımcı oldukları için Büyükşehir Belediyesine Büşra hanıma çok teşekkür ederim Allah razı olsun” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —