PATİ HABERLERİ
PATİ HABERLERİ HaberleriCAN DOSTLAR EMİN ELLERDE
Türkiye, Hayvan Hakları Yasası'nın Meclis'e gelmesini konuşurken, Kağıthane'de buna paralel olarak belediye tarafından sokak hayvanları yararına birçok proje hayata geçirildi.
Belediye ekipleri sokak hayvanlarını kışın soğuğundan, yazın sıcağından korumak adına 671 adet yeni kedi ve köpek evleri konumlandırırken her gün 250 farklı besleme noktasına mama ve su bırakıyor. Ayrıca 2256 hayvansevere mama desteğinde bulunuldu. Türkiye’de çok az belediyede var olan Hayvan Ambulansı da tam donanımlı hale getirildi.
Belediye'ye bağlı veterinerlik ekipleri 18 ayda sokak hayvanlarının 7 bin 392'sini tedavi ve muayene, 1.821’ini kısırlaştırma ve numaralandırma, 5 bin 348’ini kuduza karşı aşılama yaptı. Muayene ve tedavisi tamamlanan tüm sokak hayvanlarını yeniden yaşadığı doğal ortamına geri bırakırken, 96’sı sahiplendirildi.
Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin hayvanseverlere, Kağıthane'ye tam teşekkülü bir hayvan rehabilitasyon merkezinin yapılacağı müjdesini verdi. Başkan Öztekin 'Can Dostlar Ofisi' adını alacak yeni rehabilitasyon merkezinin yerinin Arıcılar Mevkii olacağını söyledi. Proje taslağı tamamlanan Can Dostlar Ofisi, yakında temeli atılıp yıl içinde hizmete sunulacak.
-
Osmangazi’de Cumhuriyet coşkusu engel tanımadı -
Ömer Fethi Gürer'den bütçe değerlendirmesi -
Kilis Trafik Eğitim Parkı'nda öğrencilere trafik eğitimi -
Cumhuriyet coşkusu bando gösterileriyle meydanlara taşındı -
Belediye personeline kişisel veri güvenliği eğitimi -
Kocaeli’de kadın muhtarlara sıfır atık semineri -
Harran’da 10 kilometrelik grup yolunda yoğun mesai -
Eşitlik kent yaşamının her alanına yansıyacak

