meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

Enver GÜLER


RAHMETLİK YAHYA SAVAŞ VE BEN ENVER GÜLER

Nice destan yazanlar geçti bu topraklardan şairler ,aşıklar, yoldaşlar, gönüldaşlar,dostlar, kardaşlar, Çiceklerin rengarenk, kuşların cıvıl cıvıl, suların billur gibi aktığı uygarlıklar medeniyetine beşiklik etmiş Hasankale’mden


Bir Yiğit tanıdım yüreği mertliklere efsane olmuş, yoksulun yanında yoksul , zenginin yanında zengin alçak gönüllülükte bir numara, Ama siyasette ustaydı. İktidar partisinin Türkiye’nin en genç ilçe başkanıydı.O Başkan kim diye sorarsanız O bir gönül adamı, yüreği dostları için çarpan mazlumun yanında Yunus, Zalimin yanında yavuz olan haksızlığa göz yummayan Rahmeti Rahmana genç yaşta göç edip giden Hasankale’li Yahya Savaş,

Rahmetlik Yahya Savaş’la çocukluktan arkadaşdık, Ayrıca benimde en yakın akrabamdı, dost canlısıydı, Namusluydu, arkadaşına , eşine, dostuna ve düşküne hiç kimseye yanlışlık yapmazdı.

Her  hafta sonu Cuma akşamından Pazar Akşamına kadar Şuanki Hasankalemizin değerli şehrülemini o zaman Elektrik kurumunun Aşkale müdürü, Ahmet Dölekli bey efendi Hasankale'ye  gelirdi Rahmetlik Yahya Savaş'la bir samimiyetliği bir dostluğu vardı. Aile bağları vardı. Ahmet Başkan Her zaman Yahya Savaş Başkanın yanında Kale gibi sözüyle, özüyle, yüreğiyle, mertliğiyle destek verirdi. Yahya Savaş , Başkanda Ahmet Dölekli Başkana can kardaşım seni Allahım var etsin bu Yahya Savaş hayatta olduğu müddetçe Ahmet Dölekli gibi bir kardaşımın yanındayım. Sen her hafta beni ziyaret ediyorsun Allahım seni var etsin. Kurban olduğum derdi. hala o sözler kulağımda çünkü Ahmet Dölekli Başkan , Yahya Savaş Başkan ve ben hemen hemen her hafta sonları beraber çay içer sohbet ederdik.

Yahya Savaş Başkan Hasankale’de Atatürk Göletini ve Piknik alanını çalıştırırdı. Kardeşleriyle beraber iş yaparlardı. Her kesimden insan gelirdi. Hepsine eşitti, müşteri ayırımı yapmazdı Bunlar benim tesislerime geldiği müddetçe hepsi benim kardaşım, Allah’ın emaneti derdi.

Her gün sabah kahvaltısını Göletinde , tesislerinde beraber yapardık, olur ya bir gün geç kalsaydım hemen telefon açardı kardaşım neredesin ola oğlum çabuk gel uzaksan araba göndereyim derdi.

Bir Gün Rahmetlik Ersin Turan, Ben Enver Güler, Yahya Savaş, oturuyoruz. Ölümden bahsettik. Ersin Turan abim hastaydı. Yahya Savaş Başkan Ersin abime şöyle dedi kendine iyi bak abim düşenin dostu yok. Rahmetlik Ersin Turan abimde haklısın başkanım doğru diyorsun dedi. Ama Yahya Savaş başkan Ersin Turan abimden  Bir yıl önce  vefat etti..Allah'ım nur içinde yatırsın her ikisinide

Seçimler yaklaştı aday adayları müracaat ediyorlar,

Bende Gazeteci, Yazar , Yapımcı ve sunuculuk yaptığım için Tekirdağ’dan teklif aldım ve Çerkezköy’de bir Partinin danışmanlığını üstlendim. Gittim Bir ay çalıştım.Baktım telefonum çaldı. Arayan Rahmetlik Yahya Savaş’tı, Buyur başkanım dedim. Aynen “ Oğlum yarın Devlet bey gelecek mitingim var, çabuk gel sunumu yap beni mahçup etme dedi. Başkanım, Arkadaşım, can yoldaşım benden ilk kez bir şey istemişti. Tamam dedim. En erken uçağa bindim Erzurum’a hareket ettim.Hava alanına iner inmez direk Yahya Başkanımın Seçim Karargahına gittim. Karargahtan İçeri girmeden, Çok sevdiğim bir dostum sunum yapıyor mikrofunu rica ettim aldım.Tabi süprizim vardı. Rahmetliğe ve aşağıdaki dörtlüğü okudum.

Soyumuz neciptir, davamız gerçek

Aydınlık yarınlar geldi-gelecek...

Yahya Savaş mührünü kalplere tek,tek

Vuracak sizsiniz, selam sizlere!

Hemen karargahın içerisinde olan Yahya Savaş kardaşım ve kurmayları dışarı çıkarak kürsüye geldi ve boynuma sarılarak gözleri doldu kardaşım sesini duydum dedimki hayalmı görüyorum. Seni Allah’mı yolladı.

O Gün İçersinde  Devlet Bahçeli liderimizin sunumunu yaptım Tekrar Uçakla İstanbul’a geri döndüm.

Nur içinde yat Sevgili dostum arkadaşım, kardaşım can dostum.

Rüzgar ne olursun çok soğuk esme

Arkadaşım canım Yahyam Nerede

Hasankale ilçemden selamı kesme

Kardaşım canım Yahyam nerede nerede

Saygıdeğer okurlarımız Yahya Savaş'ın ben sırdaşıydım, kardaşıydım ,yoldaşıydım, Başkan hayatta ihanetliği ve iki yüzlülüğü sevmezdi özüde biridi sözüde biridi eğri büyrü insanada afedersiniz kıçını  başını kıvırma adam ol derdi.

NURLAR İÇERİSİNDE UYU KARDAŞIM YAHYA VE ERSİN ABİM   BEN RAZIYIM ALLAHIM RAZI OLSUN