meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

Erdal GÜZEL


KAYMAKAM DEVLETİ TEMSİL EDER

.


Kaymakamlık ,bir ilçede devleti temsil eden en üst makamdır. Kaymakam ,temsil ettiği devletin şevkat elini hatırlattığı gibi halkın tabir ettiği “devlet baba” kavramınında yansımasıdır. Haberler doğruysa ,Artvin’in Kemal Paşa ilçesi kaymakamının sınıfına girdiği öğretmenin “hoş geldiniz” demesi üzerine öğretmene “haddini bil “deyip onu sınıftan çıkarması Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş felsefesine asla uymadığı gibi töremize ve devlet terbiyesine de

yakışmamıştır.Bu basitlik,Sınıftaki öğretmenin cumhurbaşkanından üstün olduğunu söyleyen Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün hedefleriylede asla örtüşmemektedir. Kaymakam, öğretmenler sayesinde bu makama ulaştığını unutmuş olmalı. Devlet makamlarını bu kapristeki şahsiyetlere teslim etmek devlet imajına gölge düşürebilir.Kaymakamın bu görevi üstlenemeyeceği davranışıyla anlaşılmakta olup bu görevde bulunmasının kamuoyunu inciteceği ve eğitim camiasını yaralayacağı açıktır.

Kaymakamın özür dilemesi erdemli bir davranış olacaktır.Öğrencileri önünde refüze olan öğretmenin yaşadığı psikolojik travmayı kim telafi eder onuda vicdanlara bırakmak gerekiyor.