meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

Zincir marketlere Bayburt esnafına zarar veriyor

Zincir marketlere Bayburt esnafına zarar veriyor

Gelecek Partisi Bayburt İl Başkanı Nazir Güler, her köşe başına açılan marketlerin yerel işletmeleri zor durumda bıraktığına dikkati çekti.

BAYBURT (İGFA) - Adeta yerel marketleri bakkalların batması için çaba gösterdiğine dikkati çekerek, "Bayburt’ta sayıları 50’yi bulan market zincirler yerel esnafımızı zor duruma düşürmektedir. Birileri buna dur demeli” dedi.

Marketlerin sektördeki payının son 10 yılda yüzde 60'tan yüzde 79'a çıktığını ifade eden Başkan Güler, toplam perakende sektörünün yaklaşık 1,5 trilyon lira büyüklüğe ulaştığını bunun 450 milyar TL’sinin organize, büyük market zincirleri tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Yerel marketlerin toplam cirosu ise 40 milyar lira olduğuna dikkati çeken Güler, "Zincir marketler gittikleri her yerde sektöre darbe vurduğu ve fiyatlarda artışa neden olduğu da ortadadır. Bayburt’ta daha da çoğaldılar. Bayburt’un küçük esnafını bitiriyorlar. Bu da haliyle sektöre zarar veriyor ve fiyatlara yansıyor" diye konuştu.

Suçlunun sadece market zincirleri olmadığının altını çizen Gelecek Partisi Bayburt İl Başkanı Nazir Güler, “Peki şimdi bu sadece zincir marketlerin suçu mu? Bu şirketler gittikleri illerde dükkan kiralıyor ve açılış izni istiyorlar. Bu açılış izinlerini kim veriyor. Her zaman yaptığı gibi AK Parti yine tribünlere oynuyor. Kendilerinin hiç suçu yokmuş gibi suçlu marketler olarak ilan ediyor. Bu zincir marketler sizin zamanınızda bu kadar artmadı mı, geleceği ön göremediniz mi? Yoksa işinize mi gelmedi? Bayburt’ta bu marketlerin sayısı 30’u buldu. İlçe ve beldelerde mantar gibi çoğalıyorlar. Toplam sayı 50’yi buldu. Bütün ülkede yasal düzenlemeler yapılamıyor. Her mahalleye şube açıyorlar. Yerel marketlerden bakkallara kadar her sektöre ağır darbe vurmaya başladılar. Her şeyi satıyorlar. Adları market ama hırdavatçı oluyorlar, manav oluyorlar, kırtasiyeci oluyorlar, beyaz eşyacı oluyorlar, teknoloji market oluyorlar. Kimsede çıkıp bunlara dur diyemiyor. Adı market ise gıda ve temizlik malzemesi satacak. Değilse AVM açacaklar. Bunların ruhsatları iyice incelenmeli ve gerekiyorsa iptal edilmelidir” dedi.



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi