meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

Yeniden Refah Partili Sadık Çatbey; Erken seçim gelir mi?

Yeniden Refah Partili Sadık Çatbey; Erken seçim gelir mi?

Yeniden Refah Partisi MYKÜ Sadık Çatbey, yaptığı açıklamada  bu gidişle erken seçim gelirmi açıklamalarında bulundu

ALİ SEYYAR

IĞDIR / UHA -  Sadık Çatbey açıklamasında; "Adaylık ve Seçimi Anayasa (Madde 101) Cumhurbaşkanı, kırk yaşını doldurmuş, yükseköğrenim yapmış, milletvekili seçilme yeterliliğine sahip Türk vatandaşları arasından, doğrudan halk tarafından seçilir.Cumhurbaşkanının görev süresi beş yıldır. Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir. Bu maddeye göre Sn. Recep Tayyip Erdoğan 2023 Haziran da seçimlere giremiyor. Anayasa (Madde 78) Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliklerinde boşalma olması halinde, ara seçime gidilir. 

Ara seçim, her seçim döneminde bir defa yapılır ve genel seçimden otuz ay geçmedikçe ara seçime gidilemez. Ancak, boşalan üyeliklerin sayısı, üye tamsayısının yüzde beşini bulduğu hallerde, ara seçimlerinin üç ay içinde yapılmasına karar verilir. Genel seçimlere bir yıl kala, ara seçimi yapılamaz. Bu maddeye göre TBMM nin 3 te 2 si erken seçim kararı alır ve Sn. Recep Tayyip Erdoğan tekrar aday olabilir. Bu olasılıklara göre Ulkemizin ekonomik ve siyasi şartları değerlendirildiğinde Erken seçim kapımızda. Olasılıklar Sn. Cumhurbaşkanı Haziran 2023 de aday olamıyor. Bundan dolayı Erken seçim kararı almak için zeminler oluşturuluyor. Erken secim karari alınabilmesi için Haziran 2022 den önce bu karar alınması gerekiyor. Aralık 2021, Ocak 2022, Şubat 2022, Mart 2022, aylarında ekonomi olarak Kış şartlarından hersene zaten diplerde oluyor. 

Bu aylarda seçim karari alınması oy kayıplarına neden olacak diye düşünülüyor. Şimdi Nisan 2021 itibari ile gerek Taşıt gerek Emlak gerek ihtiyaç ve Kobi kredileri piyasaya 6 ay ödemesiz sürülecek. Bu 6 aylık ödemesiz sürede Ekonomi azda olsa kımıldamış gösterilecek, ve Haziran Temmuz veya Ağustos aylarında Erken secim karari alınıp en geç Kasim 2021 de secime girilecek. Böylelikle Sn. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tekrar aday olabilecek. Milletimizin bunu iyi anlaması gerekiyor. Ülkece, Milletçe borcun ve batağın içindeyiz. Unutmayın Hatalı sollama ölüm getirir, Hatalı Oylama Zulüm Getirir. Erken seçimler Milletimize Devletimize zarardır. Ama şuan görünen tablo budur. Allah Milletimizi ve Devletimizi korusun. Allah yar ve yardımcımız olsun. " dedi

 



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi