meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

Veteriner Hekim Alkan’ın Avukatlar Günü mesajı

Veteriner Hekim Alkan’ın Avukatlar Günü mesajı

Veteriner Hekim Ahmet Metin Alkan, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Avukatlık mesleğinin, yargının çok önemli bir unsuru olduğunu kaydeden Veteriner Hekim Ahmet Metin Alkan mesajında şunları aktardı:

”Avukatlar, üstlendikleri görevle vatandaşların savunma hakkını adil bir şekilde kullanmalarını sağlayarak yargı bağımsızlığının güvencesi olmuşlardır. Kutsal olan savunma hakkının temsilcileri olan avukatların, diğer yargılama makamları karşısındaki gerçek eşdeğer konumuna kavuşturulması ve bunun topluma yansıtılması, yargımızın gücünü güvenirliğini arttıran bir unsur olmuştur.

Çağdaş demokrasilerin temelini oluşturan hukuk devleti, temel hak ve özgürlüklere saygılı, bu hak ve özgürlükleri koruyucu adil bir hukuk düzeni kuran ve bunu sürdürmekle kendisini yükümlü sayan, tüm işlem ve eylemleri yargı denetimine bağlı olan devlettir.

Unutulmamalıdır ki, birey hak ve özgürlüklerine duyulan saygı, demokratik hukuk devletinin ürünü, aynı zamanda da doğal bir sonucudur. Haksızlığa uğradığını düşünen bireylerin, umutsuzluğa kapılmadan, demokratik yollarla haklarını aramaları için olanaklar yaratmak, toplum huzurunun temeli ve çağdaş bir yaşamın ana kuralıdır.

Bu düşünceler ile tüm hakim ve savcılarımıza, gecesini gündüzüne katarak fedakarca çalışan yargı mensuplarına ve Bursa Barosuna bağlı olan tüm Avukatlarımıza daha güzel, daha başarılı ve sağlık dolu günler diliyor, Avukatlar Gününü kutluyorum.”


 



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi