meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

VETERİNER HEKİM ALKAN“12 MART BİR KURTULUŞ DESTANIDIR”

VETERİNER HEKİM ALKAN“12 MART BİR KURTULUŞ DESTANIDIR”

Erzurum’un kurtuluşunun Anadolu’nun dört bir yanına yeniden umut olduğunu belirten Vet. Hekim Ahmet Metin Alkan; “Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşuyla, 12 Mart Anadolu’nun yeniden şahlanışa geçtiği bir tarih olmuştur." dedi.

Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 103’üncü yılını kutlayan, Veteriner Hekim Ahmet Metin Alkan “12 Mart Bir Kurtuluş Destanıdır” diyerek, Erzurum’un Kurtuluşu kutlamalarının sadece geçit töreni olmadığını, verilen büyük mücadelenin gelecek nesillere öğretilmesi ve unutturulmaması gerektiğini söyledi.

VETERİNER HEKİM ALKAN’IN 12 MART MESAJI;

Erzurum’un Selçuklular ve Osmanlı İmparatorluğu dönemlerinde büyük bir merkez haline geldiğini ve Anadolu topraklarının adeta sigortası olduğunu ifade eden Veteriner Hekim Ahmet Metin Alkan “Erzurum Selçuklular tarafından fethedildiği tarihten itibaren Anadolu’nun kapısı olarak düşmanlara geçit vermeyen bir kale görevi görmüştür. Kurtuluş Savaşı’na kadar olan dönemde zaman zaman işgallere maruz kalan Dadaşlar diyarı Erzurum, yiğit evlatlarının canlarını ortaya koyarak verdikleri mücadelelerle her seferinde düşmandan temizlenmiştir.

Kurtuluş Savaşı yıllarında ise Erzurum, bu mücadelelerin en acılarından birini vermek zorunda kalmıştır. Eli silah tutan erkekleri, cepheden cepheye koşan Dadaşlar diyarında geride yaşlılar, kadınlar ve çocuklar kalmıştı. Erzurum’u işgal eden Rusların gözü önünde Ermeni çeteleri kadın, erkek demeden büyük bir katliam yapmaya başlamışlar."

KADINLARIN DA DESTAN YAZDIĞI TEK ŞEHİR

"Çok büyük kıyım ve katliamlara maruz kalan ve Birinci Dünya Savaşı’nın en dehşetli şekilde yaşandığı Erzurum, 2 yıllık esaretten sonra, 12 Mart 1918’de Kazım Karabekir Paşa’nın komutasındaki Birinci Kafkas Kolordusu ve kahraman Erzurum halkının mücadelesiyle yeniden bağımsızlığını elde etmiş ve burçlarına ay-yıldızlı bayrağı dikmiştir. Erzurum, kelle koltukta mücadelenin verildiği bir şehirdir. Öyle kolay kolay yok olacak, yapılan zulümleri, katliamları sineye çekecek bir şehir değildir. Burası, erkekleri 7 cephede savaşırken Nene Hatunların düşman karşısına çıkıp, göğsünü vatanına, milletine ve bayrağına siper ederek destan yazdığı dadaşlar diyarıdır” ifadelerine yer verdi.

Erzurum’un kurtuluşunun Anadolu’nun dört bir yanına yeniden umut olduğunu belirtenVeteriner Hekim Ahmet Metin Alkan; “Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşuyla, 12 Mart Anadolu’nun yeniden şahlanışa geçtiği bir tarih olmuştur. Adeta üzerlerindeki ölü toprağından kurtulan Anadolu’nun kahraman evlatları önce 23 Temmuz 1919’da Erzurum Kongresi’ni toplamış ve “kurtuluştan kuruluşa” giden Milli Mücadelenin temellerini Erzurum’da atmıştır. Bu temel ilk meyvesini 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla vermiştir” diye konuştu.

İLAHİ TECELLİ

İstiklâl Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Kabul edilmesinin 100. Yılını da kutlayan Veteriner Hekim Ahmet Metin Alkan, Erzurum’un kurtuluşu ile İstiklâl Marşı’nın kabulünün aynı tarihe denk gelmesini ilahi adaletin bir tecellisi olarak nitelendirdi. İstiklâl Marşı’nın bir şiir olmaktan öte bir destan olduğuna dikkat çeken Veteriner Hekim Alkan, “12 Mart, bizim için Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşı’nın, Milli Marş olarak kabul edildiği tarih olarakta önemlidir."Şeklinde konuştu.

“ŞEHİTLERİMİZ BİZİM ŞEREF LEVHALARIMIZDIR”

Veteriner Hekim Ahmet Metin Alkan, kutlama mesajında vatan uğruna toprağa düşen şehitler için rahmet niyazında da bulundu. Veteriner Hekim Alkan, şunları söyledi: “Uğrunda can vermek için vatan evlatlarının adeta birbirleriyle yarıştığı bu topraklar, bilinmelidir ki, ilelebet aziz milletimizin kalacaktır. Çünkü bu toprakların manevi bekçileri var ve onların başında da şehitlerimiz geliyor. Onlar bizim şeref levhalarımız, şeref madalyalarımız. Onlar bu vatan için makamların en alisine mazhar oldular. Öpülesi pak alınlarıyla her birisine Yüce Allah’tan sonsuz rahmet olsun. Gazilerimize selam olsun, sağlık, sıhhat, huzur ve esenlik onlarla olsun. Yüce Allah birlik ve beraberliğimizi daim, ülkemizi ve milletimizi kaim kılsın. Aynı zamanda İstiklal Marşımızın kabul günü de olan 12 Mart vesilesiyle niyazımız şudur ki: Cenab-ı Allah necip milletimize esaret yüzü göstermesin ve bu millete bir kez daha İstiklal Marşı yazdırtmasın. İşte bu duygu ve düşüncelerle Erzurum’un milli şahlanışının 103’nci yıldönümünü kutluyor, aziz Dadaşları en kalbi duygularım ve muhabbetlerimle selamlıyorum.”

 



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi