meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

GÜNDEM

GÜNDEM Haberleri

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK LAHANASI

TÜRKİYE

Erzurum’un Pasinler ilçesinde uzun zamandır organik tohumlar kullanarak lahana üreticiliği yapan Yakup Yazıcı, yetiştirdiği 45 – 50 kiloluk lahana ile Türkiye’nin en büyük lahana özelliğini taşıyor.

REFİK TEKİN

ERZURUM / UHA - Erzurum’un Pasinler ilçesinde 50 yıldır çiftçilikle uğraşan Yakup Yazıcı, sezonun en büyük lahanasını yetiştirdi. 45 - 50 kiloluk dev lahananın sadece Pasinler’in verimli ovasında yetiştirileceğini bir kez daha ispatladı.

Geçtiğimiz yıllarda da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından Pasinler’de düzenlenen Patates Yarışması’nda Yakup Yazıcı, birincilik elde etmişti. Aileden kalan organik tohumlarını gözü gibi saklayan Yazıcı, yeni bir rekorla adını Dünya’ya duyurdu.

Özel uğraşlar sonucu Tarlasında yetiştirdiği lahanalardan bir tanesi 45 – 50 kiloya ulaşan Yazıcı, titizlikle beslediği lahanasıyla gurur duyduğunu söyledi.

Erzurum’un Pasinler ilçesinde lahana dediğin zaman ilk akla gelen Yakup Yazıcı Babadan kalma organik tohumlarınıda muhafaza etmekte ve gözü gibi saklamaktadır.



Anahtar Kelimeler: TÜRKİYE' BÜYÜK LAHANASI
Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi