meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

SOKAK CANLARIMIZ İÇİN ÖLÜMÜ GÖZE ALDI...

SOKAK CANLARIMIZ İÇİN ÖLÜMÜ GÖZE ALDI...

Son Zamanlarda Hayvanlara Yönelik Şiddet Olaylarına tepkisini açlık grevi yaparak  gösteren Muharrem Akburak , ölüm orucunun 10.  Günü olmasına rağmen sonuna kadar devam edeceğini söyledi.

İzmir’de yaşayan , hayvanlara olan sevgisi ve ilğisiyle tanınan Muharrem Akburak, 24 şubat 2001 de  başlatmış olduğu açlık grevinin ülke genelinde yankılanması ve yurt dışındanda aldığı tebrik ve desteklere  uluslararası bir çok yayın organlarınında katılmasıyla, sokak canlarının sesi olmuştu.  Hayvan severlerin desteği ve yasaya olan tepkilerin çığ gibi büyümesiyle açlık eyleminin 28. gününde Akburak’ ı ziyaret eden İzmir  Vali Yadımcısı sayın Hulusi Doğan ve Menemen Belediyesi Başkan Vekilleriyle konuyu istişare ederek hak verdiklerini ve yasanın düzenlenmesiyle ilğili talebini Sayın Cumhur Başkanına bizzat ileteceği sözünü vererek, eylemine son vermesi taleplerinin, verilmiş sözlere istinaden 27 gün 12 saat süren eylemine 23 mart 2001 tarihinde ara  vermiş.

Adaletin Batsın İnsan Oğlu.

Değişmesi için hazırlanan 5199 sayılı yasa tasarısının 07 temmuz 2021 tarihinde T.B.M.M  den çıkan yasa tasarısının beklenilenin tam aksine , maddelerin  adı değiştirilerek içerisine eklenen maddelerin hayvan haklarını savunan maddeler olmadığı, hatta tam aksine canlarımızın felaket maddeleri olduğunu düşünerek 08 temmuz 2021 tarihinde yeniden başlattığı açlık grevinin 10. günüdür.

 Bıçak Kemiğe Dayandı Ve Yüreğim Dayanmıyor.

Yaşanan haksızlığa tahammül edemeyen Akburak ;

5199 sayılı yasa tasarısının, hayvanların güvenliğinden ziyede bu işden rant sağlayan hayvan sever görünümündeki birçok şahıs ve derneklerin işine gelirken, hayvan severleri göz ardı ederek hazırlanan tasarının, sokak canlarının yaşama hakkını ön planda tutarak Sayın Cumhurbaşkanın’ dan  veto etmesini rica ediyorum dedi. Yasa bu şekliyle şuhuru bozuk şiddet eğilimli insanların , kadın ve çocuklar üzerinden devam eden, hayvanlar üzerinde öfkesini dindiren insanların eylemlerini rahatlatmak adına destek gibi görülürken, biz hayvan severleri yaşamaktan uzaklaştırarak haksızlığa isyan etmemiz kaçınılmaz sonumuz olacaksa eğer, son nefesime kadar ölüm orucuma devam edeceğim  ; diyerek talablerini sıraladı.

5199 sayılı hayvan hakları yasa tasarısına ;

  1. Belediyelerin veya barınak çalışanlarının, Cumhuriyet Savcılarına sorgulama yetkisi verilmesi.

  2. Hayvanlara karşı işlenmiş suçlar tecavüz ,eziyet ve öldürme suçlarına karşı , en az 3 yıl hapis cezasının verilmesi.

  3. 5199  sayılı yasanın 6. Maddesine dokunulmaması talebiyle ,

Açlık grevine tekrar başlayarak , canlar adına can vererekde olsa , haksızlığa boyun eğmeyeceğim dedi.

 



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi