meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

Peşlerine düştüler! COVID-19’un sırrı bu 6 kişide mi?

Peşlerine düştüler! COVID-19’un sırrı bu 6 kişide mi?

Koronavirüs ile ilgili yeni bir iddia daha ortaya atıldı.. Koronavirüsün kaynağını araştıran bilim insanları, salgın ile ilgili en büyük sırrı çözebilecek 6 kişiyi belirledi. ABD ise adeta bu altı kişinin peşine düştü.

Virüse karşı tüm dünyada mücadele son sürat devam ediyor. Küresel aşılama çalışmaları 2 milyar dozu geride bırakırken uzmanlar yavaş adımlarla da olsa pandeminin sonuna yaklaştığımızı söylüyor.

Ancak tüm bu gelişmelere rağmen virüs ile ilgili en önemli sorunun cevabını hala bulabilmiş değiliz; Koronavirüs nereden ve nasıl çıktı? Konu ile ilgili gelen yeni bir iddia daha ortaya atıldı.

Reuters'ta yer alan habere göre, koronavirüsün kaynağını araştıran bilim insanları, salgın ile ilgili en büyük sırrı çözebilecek 6 kişiyi belirledi. ABD ise tabiri caizse bu altı kişinin peşine düştü.

Aynı habere göre, Çin'deki Mojiang madeninde yıllar önce yaşan olay pandemi ile ilgili bu en kritik soruya cevap verebilir. Haliyle bilim insanları bu olayın detaylarının gün yüzüne çıkarılmasını istiyor.

Yaşları 30 ila 63 arasında değişen işçiler 2012'nin nisan ayında bakır madeninde yarasa dışkısı temizliyorlardı. Bu 6 işçi kısa süre sonra hasta oldu.

3'Ü HAYATINI KAYBETTİ

Eyalet başkenti Kunming'deki bir hastaneye sürekli öksürük, ateş, baş ve göğüs ağrıları ile nefes alma güçlüğü şikayetleriyle başvurdular. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen bir süre sonra sonra işçilerden üçü öldü.

Söz konusu işçilerin gösterdiği belirtilerin COVID-19'u andırması 'virüsün kaynağı maden ocağı mı?' sorusunu da beraberinde getirdi. Zira maden, COVID-19'un ilk kez resmi olarak tanımlandığı Wuhan'dan yaklaşık bin 500 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

ABD HAREKETE GEÇTİ

ABD Başkanı Joe Biden'ın Sağlık Başdanışmanı ve ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, Çin'i, 2012 yılında COVID-19'un kökenlerini bulma çabalarının önemli bir parçası olarak görülen altı işçi hakkında bilgi vermeye çağırdı.



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi