meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

PASİNLER'İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU KUTLANDI

PASİNLER

Erzurum Pasinler ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 103. Yıldönümü kutlama törenleri Pasinler Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığının çelenk sunumuyla başladı.

REFİK TEKİN - Pasinler’in düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yılı etkinlikleri saat 10:00’de Atatürk büstüne Kaymakam Kadir Perçi ve Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli tarafından makam çelenklerinin sunumuyla gerçekleştirildi. Hükümet konağı önünde çelenk sunumuyla başlayan program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından, Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yaptı. Çelenk programı sonrası Protokol ve davetliler yürüyerek Pasinler Belediyesine geçtiler. Pasinler Belediyesinde Kaymakamı Kadir Perçi ve Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli tarafından tebrikler kabul edildi.

Pasinler Belediye başkanı Ahmet Dölekli konuyla ilgili olarak Haber Hakimiyete söyle konuştu.” O zamanın şartlarında Ülkemizde yaşanan olumsuzluklara rağmen Pasinler’in kahraman evlatları, sahip oldukları manevi güç ve bağımsızlığa olan inançla büyük bir yiğitlik göstererek düşmanı topraklarımızdan çıkarmış ve bu sayede ilçemiz , 13 Mart günü düşman işgalinden ve Ermeni zulmünden kurtulmuştur.” dedi.

Pasinler Kaymakamı Kadir Perçi'de yaptığı açıklamada " Bu zor günlere rağmen; Anadolu insanının onurunu, gururunu, din, vatan, millet ve bayrak sevgisini ve kahramanlıklarını göstermesi bakımından da önemlidir ve tarihe düşülen en önemli not niteliğindedir. O dönemin imkânsızlığı ve yokluklarına rağmen Pasinler, Kurtuluş mücadelesini, dadaşa yakışan bir şecaat ve zaferle noktalamıştır."dedi.

Pasinler’in düşman işgalinden kurtuluş törenlerinin pandemi kurallarına uygun olarak kutlanmasıda dikkatlerden kaçmadı.



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi