meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

Pasinler’de Jeotermal su için Sondaj Vuruldu

Pasinler’de Jeotermal su için Sondaj Vuruldu

Kaplıcalar bölgesinde Jeotermal su çıkartmak için Pasinler belediye başkanlığı tarafından sondaj vuruldu.

REFİK TEKİN / ERZURUM 

Türkiye’nin önemli termal turizm merkezlerinden biri olma yolunda hızla ilerleyen Pasinler Kaplıcaları bölgesinde Jeotermal su çıkartmak için Pasinler Belediye Başkanlığı tarafından sondaj çalışması başlatıldı.

Pasinler Belediyesi tarafından yürütülen çalışmaların başlaması nedeni ile bölgede sondaj vurumu düzenlendi. vatandaşlarında katıldığı sondaj çalışmasına  Başkan Dölekli, butona basarak sondaj çalışmasını başlattı.

Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli yaptığı konuşmada, “Termal tesislerimize can suyu olarak sondajımızı vurmaya karar verdik” dedi.

Pasinler’de  ciddi anlamda sıcaklığı yüksek jeotermal suyun bulunduğunun altını çizen Başkan Dölekli  yapılan sondaj çalışmalarından umutlu olduklarını belirterek,” Ekonomiye katkı sağlayacak, bölge insanına gelir getirecek ve yaşam seviyesini yükseltecek bir çalışmanın ilk adımlarından birinde  bugün atıyoruz.

Sondaj çalışmalarımız olumlu netice verirse Kaplıca turizmi için bölgeye ciddi yatırımlarımız olacak” şeklinde konuştu.   İlçe ekonomisi açısından önemli bir paya sahip olacak sıcak suya ulaşmak için 850 metre derinlikteki fay kabuğuna ulaşılarak termal can suyumuzu çıkaracağız Sondaj çalışmaları sonrasında Jeotermal su bulunması durumunda Pasinler Belediyesi olarak turizm yatırımı için kolları sıvayacağız..


 



Anahtar Kelimeler: Pasinler’ Jeotermal Sondaj Vuruldu
Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi