meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

Pasinler Belediyesi 'termal turizmde' hedef büyüttü Bacasız Fabrika

Pasinler Belediyesi

Doğu Anadolu’nun termal turizminde önemli yere sahip Erzurum’un Pasinler (Hasankale) ilçesinde, belediye bünyesinde yeni ve modern bir büyük kaplıca termal tesisi yapılarak hizmete açıldı.

ENVER GÜLER / REFİK TEKİN

ERZURUM - Erzurum’un termal turizminde önemli yere sahip Pasinler ilçesinde, Belediye Başkanlığı , turizmde belirlediği hedef doğrultusunda  ilerlemeye devam ediyor.

Yıllardır sondaj vurularak atıl durumda olan  sıcak su kaynaklarını değerlendiren,  Başkan Dölekli , yerli ve Yabancı turistlere hizmet vermek için zaruru ihtiyaç olan Büyük kaplıca termal tesisilerinin temelini atarak modern çağa hitap eden  kaplıca tesislerini ilçeye kazandırdı ve  hizmete açtı.

Birçok hastalığa iyi geldiği belirtilen su kaynaklarına sahip Pasinler’de  belediye tarafından atıl durumda bulunan Kale hotel  küçük ve Büyük Kaplıca tesisleride onarılarak  hizmete açıldı.

İki yıl önce temeli atılan ve bugün hizmete açılan kaplıcayla birlikte  ilçede 3 kaplıca tesisi ve 80 yataklı modern  bir termal otel olmak üzere toplam 4 termal işletme Pasinler’de ve Türkiye’deki termal kaynaklar listesinde yerini aldı.

"Devletimizin parasını milletimizin hizmetine sunuyoruz"

Pasinler Belediye Başkanı  Ahmet Dölekli  yaptığı açıklamada, yeni yaptıkları termal tesislerini bugün hizmete açtıklarını  mevcut kaplıca  tesislerinin de onarılarak   modern hale getirildiğini ve hizmet verdiğini belirtti. Başkan Dölekli  ilçedeki turizm potansiyelini arttırmayı hedeflediklerinide  söyledi.

Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli , "Vatandaşlarımıza yeni bir kaplıca  tesisi konusunda söz vermiştik Allah'a şükürler olsun kaplıca termal tesislerimizin temelini attık inşatını bitirdik ve hizmete açtık." dedi.

"Dünyada böyle bir su yok." diyen Başkan Dölekli, şöyle devam etti:

"Minerali çok yüksek. Kadın hastalıkları, romatizma, kireçlenme, eklem hastalıklarına ve her derde deva. Pasinler sadece Erzurum ve Doğu Anadolu bölgeseine değil, tüm Türkiye'ye hitap ediyor. Burası bacasız bir fabrika gibi. Olacak Bunun değerini bileceğiz. Belediyeler milletin hizmeti için vardır. Belediyenin işi vatandaşa hizmet etmektir. Biz de bunu yapıyoruz. Devletimizin parasını milletimizin hizmetine sunuyoruz."

"Turizm potansiyelini artırmayı hedefliyoruz"

Bölgenin kaplıcalarının Türkiye’de ünlü olduğunu vurgulayan Dölekli, "Pasinler'i ülkemize ve dünyaya tanıtmak istiyoruz, turizm potansiyelini artırmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

 

 



Muammer Özdemir
18.08.2021 15:33:23
Ahmet başkana teşekkür ediyorum. Ancak kaplıca daha büyük yapılamazmıydı, veya yanına yüzme havuzu ilave edilemezmiydi?

Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi