meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

BURSA

BURSA Haberleri

Mütalip Asiltürk dede oldu

Mütalip Asiltürk dede oldu

Orhangazi Ardahanlılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mütalip Asiltürk dede olmanın sevincini yaşıyor.

 Ardahan Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve 27.  Dönem MHP Ardahan Milletvekili Adayı Gazeteci Mütalip Asiltürk dede olmanın sevincini ve mutluluğunu yaşıyor. kızı Elif Ulutaş ve Eniştesi Tayfun Ulutaş’ın ikinci çocuğu olarak dünyaya gelen erkek bebeğin  İsminide dede  Mütalip Asiltürk  Alparslan olarak koydu bebek adeta ailenin sevinç ve mutluluk kaynağı oldu.

22 Nisan’da Dünyaya gelen Alparslan Bebek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıyla Ailesine Dedesine ve yakınlarına çifte sevinç yaşattı.

ALPARSLAN İSMİNİN MANASI : Alparslan ismi eski dönemlerden beri kullanılan bir isimdir. Ayrıca Anadolu'da Türklere açan İkinci Selçuklu hükümdarının da adıdır. Köken olarak Türkçe bir isim olan Alparslan isminin anlamını öğrenmek mümkündür.

Alparslan İsminin Anlamı

Alparslan ismi Alp ve Arslan isimlerinin birleşmesi ile oluşmuş bir isimdir. Alp isminin anlamı yiğit ve kahraman manasına gelmektedir. İki kelimenin birleşmesi ile oluşan Alparslan isminin anlamı birçok kaynakta şu şekilde açıklanmaktadır:

- Yiğit, cesur ve yürekli kimse. 

Haber Hakimiyet olarak Alparslan Bebeğe Allah’tan uzun ömürler dileriz..

 



Anahtar Kelimeler: Mütalip Asiltürk
Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi