meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

MKE’yi yapılandıran teklif TBMM’den geçti

MKE’yi yapılandıran teklif TBMM’den geçti

Makine ve Kimya Endüstrisi'nin yapılandırılmasıyla ilgili kanun teklifi TBMM'de kabul edildi. MKE, 'anonim şirket' oldu.

ANKARA (İGFA) - TBMM Genel Kurulu, Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can ve 96 milletvekilinin Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi Hakkında Kanun Teklifi ile Milli Savunma Komisyonu Raporunun önergesi görüşüldü.

İsmi ve statüsü değişecek olan MKE, Anonim şirket olarak piyasalardaki yerini alacak ve makine ve Kimya Endüstrisi'nin yeni yapısına kavuşmasını sağlayacak kanun teklifi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Denetimi yine TBMM'de olacak Makine ve Kimya Endüstri Anonim Şirketi'nin hisseleri ve bağlı ortaklıkları yerli ve yabancı kişilere devredilemeyecek. Hak ve yetkileri Milli Savunma Bakanlığı'na, sermayesinin tamamı ise Hazine'ye ait olacak.

Şirket, Milli Savunma Bakanlığı envanterinde bulunan ham madde, malzeme ve araç-gereçleri alabilecek. Milli güvenlik hedefleri doğrultusunda askeri ve sivil amaçlı, her çeşit silah, mühimmat ve patlayıcı ticareti yapabilecek. Kurum personeli sözleşmeli statüye geçirilecek.

https://twitter.com/TBMMGenelKurulu/status/1410304908516024320


Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi