meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

MHP KESTEL İLÇE BAŞKANI TARKAN TORAMAN'IN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

MHP KESTEL İLÇE BAŞKANI TARKAN TORAMAN

Milliyetçi Hareket Partisi Kestel İlçe Başkanı Tarkan Toraman, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Toraman  mesajında şu ifadelere yer verdi ;” Mübarek üç ayların başlangıcı olan Regaip kandili ile başlayan ve içinde birçok hikmet ve bereket barındıran Miraç kandilini idrak edecek olmanın sevincini yaşamaktayız.

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (SAV)’in, Yüce Allah’ın sonsuz kudreti ile bir gecede, önce Mescid-i Aksa’ya getirilip ardından da Sidretü’l Münteha denilen en üst makama yükseltilişini ifade eden Miraç, sadece gerçek imanla anlaşılabilecek büyük bir mucizedir.

İnsanlık alemine bir kurtuluş müjdesi olarak gönderilen ve insanlığın ufkunu aydınlatan Peygamber Efendimizin bu mübarek günde dünyaya teşriflerini kutlarken, O’nun örnek şahsiyetini, güzel ahlakını evrensel değerleri tanımaya ve tanıtmaya daha çok ihtiyaç duyuyoruz.

Miraç, başta Peygamber Efendimiz (S.A.V) olmak üzere her bir Müslüman için manevi bir terfi, Yüce Rabbimizle buluşma ve selamlaşma, O’nun katında yücelme ve yükselme demektir. Bugün bize düşen Miracın ruhu, manası, hikmeti, hakikati ve evrensel mesajları üzerinde yeniden düşünmektir.

Bizlere, en sıkıntıya düştüğümüz zamanda dahi bir çıkış yolunun olabileceğini ve Yüce Allah’ın yardımını esirgemeyeceğini gösteren Miraç’tan, beş vakit namaz, Bakara Suresi’nin son iki ayeti ve ümmetinden Allah’a ortak koşmadan ölen kimselerin affedileceği müjdeleriyle dönen Peygamber Efendimiz (SAV), tüm inananlara verilebilecek olan en kıymetli hediyeleri vermiştir. Bizler de bu hediyelerin şuurunda olarak, müminler için arınma ve tertemiz olarak Allah’a yönelme anlamına gelen Miraç Kandil’ini bol dua ve ibadet ile değerlendirmeliyiz.

Bu mübarek gecede farklı coğrafyalarda yaşayan milyonlarca kardeşimiz dualarda bir araya gelecektir. Bizler de kızgınlıklarımızı, kırgınlıklarımızı bir tarafa bırakıp tüm dünyada barışın ve huzurun sağlanması, birlik ve beraberliğimizin devamlılığı için dua edelim. Ülkemizin bekası, birlik ve beraberliğimizin daim olması için dua edelim. 
Ülkemizin ve Türk-İslam Aleminin yaşamış olduğu sıkıntıların ve tüm insanlık alemini tehdit eden Corona virüs musibetinin son bulmasına vesile olması temennisiyle, yapacağımız ibadet ve duaların kabul olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, sevgili hemşehrilerimizin, aziz milletimizin, Türk-İslâm âleminin Miraç Kandili’ni tebrik ediyorum”

 



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi