meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

MANİSA'DA KÜÇÜK ESNAF ÇÖZÜM ÜRETMEYE DEVAM EDİYOR...

MANİSA

.

MANİSA / UHA - Manisa Yunusemre ilçesine bağlı bir bakkalda,  4 e bölünmüş karpuzların nedenini sorduğumuz bakkalın sahibi,önce espirili bir dille yanıt versede, devamında gerçek nedenini anlattı.Manisa’da yaşanan geçim sıkıntısının yasaklarla artmasının, esnaf olarak derinden hissettikleri ve birebir gördükleri için kendince çözüm üretme çabasıyla, karpuzuda 4 e bölerek her bütçeye uygun hale getirdiklerini söyledi.

Karpuzu Dahi 4 ‘e Bölen Küçük Esnafın Mücadesi Devam Ediyor.

Küçük esnafın her ne kadar çözüm üretsede, insanların alım gücünün düşmesiyle daha çok alakalı olduğu, öbür türlü bu mübarek Ramazan ayında almak isteyip alamayan vatandaşa hizmet amaçlı yapılan ve görsel olarak tezgahını süsleyen, zamanı henüz gelmesede satışını hızlandırdığını belirtti.

Ülke ekonomisinin iyi durumda olmadığı bu günlerde, karpuzu dahi bölerek sattabilmemiz veya vatandaşın parça halinde alması,memleketin durumunun özeti diyebiliriz,bu yıla kadar hiç böyle bir şey yapma gereği duyulmamıştı.Geçtiğimiz haftalarda yaşadığı durumu anlatan,üreticiyle vatandaş arasında kalan mahalle bakkalı bir çok ürün içinde farklı çözümler üretmeye çalıştığını vurguladı.

Üreticiyle Vatandaş Arasını Bölerek Buldu.

Geçtiğimiz haftalarda yaşadığı durumu kısaca şöyle anlattı mahalle bakkalı;

“Alışveriş yapmak için gelen bayan müşterimiz, günlük ihtiyacını biraz biraz alabilirken,kızının ısrarla karpuz istemesi bayanı kızdırdı. Karpuzun birazını alamayacağı için,tartıncada tamamına parası yetmedi. Kız çocuğu bu duruma üzüldü ve  ağlamaya başlayınca karar verdim. Karpuzuda bölerek bir parçasını  sattım. Öncelikle bir dilim karpuzu çocuğa verdikten sonra, geri kalan karpuzu bölerek streç filmle sarıp tezgaha koymak zorunda kaldım. Diğer müşterilerinde ilğisini çekti ve parçalara bölerek daha fazla satabileceğimi gördüm. Bu durumun Manisa’da yaygınlaştığınıda görüyorum. Ülkenin hali her ne kadar istatistik verilerle açıklansada, asıl verilerin veresiye defterleri olduğunu, yalnızca ekmek yazdıran müşterilerinin dahi çoğaldığını,belli bir kesimin tamamen yoksullaştığını veresiye defterinden de anlaşılacağı gibi,Ülkenin ekonomi değerlendirmesi için bakkalarada kulak vermesini istiyorum. Zengin olan vatandaş mahalle bakkalına çok uğramaz, daha çok büyük marketlerden alışveriş yapar ”  dedi.



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi