meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

Kaymakam PERÇİ'nin 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü mesajı;

Kaymakam PERÇİ

.

REFİK TEKİN / ENVER GÜLER

PASİNLER / UHA - Pasinler Kaymakamı Kadir Perçi mesajında;Tarih boyunca, hürriyet ve bağımsızlığına düşkünlüğüyle temayüz etmiş milletimiz; her türlü zorluğa karşı durmuş, kanı, canı pahasına mücadele vermekten çekinmemiştir. Bu özelliğiyle hem esaret yüzü görmemiş, hem yaşadığı coğrafyada barış ve huzurun teminatı olmuş, hem de diğer mazlum milletlerin umudu olmuştur. 18 Mart 1915 Türk tarihinde düşmana karşı inanç, azim ve yiğitçe örülmüş bir destanın tarihidir.

Tarihten silinmek istenen bir milletin vatanını ve mevcudiyetini kanı pahasına nasıl savunacağını göstermesi bakımından insanlık tarihi içinde ibret alınması gereken bir hadisedir. Çanakkale Zaferi’ni sadece geçmişimize ait bir başarı olarak değil, bugün güçlü bir şekilde sürdürmekte olduğumuz medeniyet yürüyüşümüzün de önemli ilham kaynaklarından biri olarak görmemiz gerekir. Türkiye Cumhuriyetinin temelinin atılmasında önemli yeri olan Çanakkale Zaferi; Türk Milletinin, küllerinden yeniden doğduğu yerdir.

En büyük zaferlerimizden Çanakkale Zaferi’nin 106' ıncı yıldönümünde Çanakkale ruhunu anlamak, bu ruhu hayatımızın her noktasında idrak etmek ve gelecek nesillere aktarmak en büyük sorumluluğumuzdur. Kahraman Mehmetçiğimizin cephede verdiği mücadeleyi bizler ancak eğitimle, bilimle ve milli manevi değerlerimize sahip çıkarak ve bunu gelecek nesillere aktararak devam ettirebilir ve taçlandırabiliriz.

Bu milletin evlatları olarak; şanlı destanı nesilden nesile aktararak, bu mukaddes emaneti daima hatırlayacak ve hatırlatacağız. Bu inançla Çanakkale Zaferi’ni en içten duygularla kutluyor; 18 Mart Şehitler Günü’nde bu mukaddes topraklar uğruna eşsiz bir mücadele örneği sergileyen, hiç çekinmeden canını ortaya koyan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle ve şükranla yâd ediyorum.

Ruhları Şad olsun.



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi