meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

Kaymakam Perçi, 19 Mayıs İlk Kıvılcımın Tarihidir

Kaymakam Perçi, 19 Mayıs İlk Kıvılcımın Tarihidir

Pasinler Kaymakamı Kadir Perçi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

ERZURUM / UHA - Kaymakam Perçi mesajında; 19 Mayıs, bağımsızlığına düşkün Türk milletine vurulmak istenen esaret zincirlerinin parçalama kararlılığının ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna öncülük eden Kurtuluş Savaşı’nın ilk kıvılcımının tarihidir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletine ve onun damarlarında akan asil kandaki kudretine güvenerek çıktığı bağımsızlık yolcuğunu bu tarihte başlatmıştır.

Büyük Önder, Türk gençliğine güvencini her fırsatta dile getirmiş ve kurduğu bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni Türk gençliğine emanet etmiştir. Bugün bizlere düşen görev Avrupa’nın en genç nüfuslu ülkesi olarak dinine, diline, kültürüne bağlı, özgür ve hür düşünceli, toplumdan, dünyadan haberdar, gelişmelere açık gençler yetiştirmek; bu sayede de büyük ülkemizi medeniyetin beşiği haline getirmektir.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”  dedi.



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi