meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

KAYMAKAM KADİR PERÇİ’NİN; 13 MART PASİNLER’İN KURTULUŞU MESAJI;

KAYMAKAM KADİR PERÇİ’NİN; 13 MART PASİNLER’İN KURTULUŞU MESAJI;

Pasinler 1048 Pasinler Zaferi ile Türklere Anadolu'nun Kapısının açıldığı yerdir.Tarihi binlerce yıllık geçmişe dayanan, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Pasinler için 13 Mart 1918 tarihin dönüm noktalarından birisidir.

REFİK TEKİN / ENVER GÜLER

HABER HAKİMİYET - Ülkemiz ve bölgemizin düşman işgalinden kurtuluşu olan bu günler aynı zamanda acının ve kederin uzun süre yaşandığı ve gözyaşının dinmediği zamanlardır. Ama yine bu dönemler, Anadolu insanının onurunu, gururunu, vatan sevgisini, kahramanlıklarını göstermesi açısından da önemlidir ve tarihe not düşülecek niteliktedir.

Bugün Pasinler’in düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yılını idrak etmekteyiz. Önemli olan bu etkinlikleri yaparken tarihin derinliklerine gidebilmek, o yıllarda yaşanan acıları anlayabilmek ve bu acılardan ders çıkarabilmektir. Birbirimize kenetlenmek, ülkemizi güçlü, insanımızı mutlu ve yarına güvenle bakabilen bireyler haline getirmeliyiz. Geleceğin Türkiye'si için gayretle çalışmalı ve üretmeliyiz. Geçmişimizden dersler alarak gençlerimizi eğitmeli, yenidünyaya hazırlamalıyız. Zira artık savaşlar bilgi, güç ve ekonomi üzerinden yapılmaktadır. Kendi gücümüzün, potansiyelimizin, dünyada hiç bir millete nasip olmayan vatan ve millet sevgimizin farkında olmalıyız.

13 Mart, Pasinler’in verdiği İstiklal Mücadelesinin tarihidir. Geçmişimizden ders alarak, geleceğimize yön vermeliyiz. Daha dün düşmanın karşısına yıkılmaz bir kaya gibi dikilen Dadaşlar, bugün de Vatan için üzerlerine düşen görevi layıkıyla yapacaktır. Ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunlara ve çizilmek istenen istikamete asla izin vermeyecektir. Yürekleri vatan ve millet sevgisiyle çarpan Pasinler’in kadir ve kıymet bilen evlatları, bu oyunları daha önce bozduğu gibi bugünde bozacaktır. Bizim, Pasinler’e güvenimiz tamdır.

İlçemiz birçok medeniyete ev sahipliği yapmış tarihi derinliği olan bir vatan parçasıdır. Pasinler hiç şüphe yok ki Kurtuluş Savaşımızın, Cumhuriyet'e giden yolun en önemli kilometre taşlarında birisidir. Kurtuluş'a ve Türkiye Cumhuriyetine giden yol, 13 Mart 1918'de kurtarılan Pasinler’den geçmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Pasinlerli hemşerilerimin bu mutlu ve tarihi gününü kutluyor, bir daha bu günlere düşmemek için fertlerin üzerine düşen görevleri yerine getirmelerini diliyor, Yüce Allah'tan milletimize bu acı dolu günleri bir daha yaşatmamasını temenni ediyorum."



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi