meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

Kaymakam Çakıcı'dan aşı çağrısı; Asılsız söylemlerle sağlığınızı riske atmayın

Kaymakam Çakıcı

Çeşme Kaymakamı Ünal Çakıcı, sosyal medya sayfasından, aşı haklarını kullanmamış vatandaşlara çağrı yaparak, "Hala aşı haklarını kullanmamış olan vatandaşlarımız lütfen asılsız söylemlerle sağlıklarını riske atmasınlar" dedi.

ÇEŞME / UHA   - Sosyal medya sayfasında yaptığı paylaşımlarda, yurtdışındaki arkadaşlarının Türkiye'ye gelip aşı yaptırdığına dikkat çeken Kaymakam Çakıcı, "Pek çok ülkede aşı temini hala büyük sorun. Oralarda çalışan Türk Vatandaşı arkadaşlarım gelip burada aşı oluyorken, hala aşı haklarını kullanmamış olan vatandaşlarımız lütfen asılsız söylemlerle sağlıklarını riske atmasınlar" diye yazdı.

Aşı sırası geldiğinde dördüncü aşısını yaptırdığını da açıklayan Çakıcı, "Aşıyla ilgili hala tereddüt edenleri anlamak zor. Ben üçüncü aşıdan sonra tercihe bağlı dördüncü aşı sıram gelince dördüncü aşımı da oldum. Tüm hekim arkadaşlarımızda aynısını yaptı zaten. Aşılamadan sonra bir tane bile hayatını kaybeden sağlık personeli işittiniz mi?" diye belirtti.

Devletin aşıyı en küçük sağlık birimlerine kadar ulaştırdığını ifade eden Çakıcı, "Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın neredeyse tamamı aşı olmamış ya da tek doz aşılı, ikinci aşılarını tamamlamamış vatandaşlarımız maalesef. Devletimiz dünyadaki en başarılı aşıyı en küçük sağlık birimlerine kadar ulaştırıyor. Pek çok ülkede bu imkanların çok çok azı bile yok" diye vurguladı.



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi