meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

KÜLTÜR SANAT

KÜLTÜR SANAT Haberleri

Kayısı Festivali’ne renkli final

Kayısı Festivali’ne renkli final

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen ve 16-17 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen 24’üncü Kültür Sanat ve Kayısı Festivali, Kutsi ve Zara’nın sahne aldığı yoğun katılımlı konserle sona erdi.

MALATYA (İGFA) - Pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıllarda yapılmayan ve bu yıl içerisinde mütevazı bir şekilde gerçekleştirilen 24. Kültür Sanat ve Kayısı Festivali, 16-17 Temmuz tarihleri arasında yapıldı.

Büyükşehir Belediye Binası yanına kurulan alanda Malatyalılar konseri takip etmek için bir araya geldi. Festivalin son gününe, Malatya Valisi Aydın Baruş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, il protokolü, siyasi parti il ve ilçe başkanları, STK’ların temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Uzun bir süredir pandemi nedeniyle sosyal etkinliklerde bir araya gelemeyen Malatyalılar Kutsi ve Zara’nın sahne aldığı festivalin son gününde doyasıya eğlendi. On binlerce Malatyalı, Kutsi ve Zara’nın seslendirdiği şarkılara eşlik ederek, Kayısı Festivaline olan özlemlerini giderdi. 

 

Konser öncesinde açıklamalarda bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yaptığı konuşmada, “Malatya’nın milli ürünü olan ve Dünya’nın başkenti olarak tabir ettiğimiz, güneşin altın yumurtası olarak ifade ettiğimiz kayısının festival anlamında 24’üncüsünü yapma kararı aldık. İnşallah 25’inci Kayısı Festivalimizi önümüzdeki yıl hafta boyunca sürecek ve Malatya, Türkiye ve Dünya anlamında uluslararası kayısı festivali şeklinde icra edilecek. Kayısının Malatya’ya olan katma değeri 250-300 milyon dolar olarak sabitlenmeyecek. En az 5 milyar dolar olan dünya piyasasındaki kayısı katma değerinin 2 milyar dolarını Malatya’da, Malatyalı üreticilere, Malatyalı tüccarlara kazandırmamız gerekir dedik" diye konuştu.

Kayısıya ve kayısı festivaline verdiği önem için Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür eden Malatya Valisi Aydın Baruş ise, “Gençlerimiz bu dönemde birçok sınava girdi. Artık önlerinde pandemi sınavını da yenmek var. Gençlerimiz eğer aşılarını yaptırırsa bu sınavı da geçecek ve önümüzdeki günlerimizde güzel geçecek” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 150 kayısı üreticisinin katıldığı ‘En iyi Yaş Kayısı’ yarışmasında dereceye giren üreticilere ödülleri verildi.

Ödül töreninin ardından konser alanını dolduran on binlerce Malatyalı yapılan havai fişek gösterilerini ilgi ile izlediler.

Kayısı Festivali on binlerce Malatyalının katıldığı, Kutsi ve Zara’nın birbirinden güzel eserleriyle sona erdi. Konser sonrası Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Malatya Valisi Aydın Baruş, sanatçılar Kutsi ve Zara’ya Malatya kayısısı ve Yeni Malatyaspor forması hediye etti.



Anahtar Kelimeler: Kayısı Festivali’ renkli final
Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi