meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

KAHRAMANMARAŞ’TA YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI DÜŞTÜ

KAHRAMANMARAŞ’TA YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI DÜŞTÜ

Kahramanmaraş'ta orman yangınına müdahale eden yangın söndürme uçağı kaza kırıma uğradı. Uçak mürettebatında bulunan 5 Rus, 3 Türk görevli hayatını kaybettiği bildirildi.

ABİT TAŞÇILAR / ENVER GÜLER

KAHRAMANMARAŞ / UHA - Yetkilerden alınan bilgiye göre Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçesi Bertiz Mahallesi Karamanlı Tura Obası’nda çıkan orman yangınına müdahale için havalanan söndürme uçağı bilinmeyen sebeple dağlık alana düştü.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından Rusya'dan kiralanan ve Adana Orman Bölge Müdürlüğü hizmetinde kullanılan yangın Beriev-200 tipli yangın söndürme uçağı Kısıklı mevkiinde irtibatı kesildi. Olay yerine çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. Milli Savunma Bakanlığı da, İncirlik'ten bir helikopter ile Konya'dan bir uçağı destek için bölgeye gönderdiğini duyurdu.

yangına müdahale ederken düşen Beriev Be-200 tipi yangın söndürme uçağına ait görüntüler ortaya çıktı. Yangına Müdahale ederken düşen Beriev Be-200 tipi yangın söndürme uçağında 5 Rus 3 Türk olmak üzere toplam 8 personelin bulunduğu öğrenildi.

Yangına müdahale ederken düşen Beriver Be - 200 tipi uçakla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldı.

 



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi