meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

GÖNÜL İNSANI MUHTAR DİLEK DEMİR GÖNÜL KÖPRÜSÜ OLUŞTURDU

GÖNÜL İNSANI MUHTAR DİLEK DEMİR GÖNÜL KÖPRÜSÜ OLUŞTURDU

Diyarbakır'ın Bağlar Muradiye Mahallesi Muhtarı ve Muhtarlar derneği Başkan Yardımcısı Dilek Demir öncülüğünde yoksul çoçuklara giyim yardımı yapıldı.

Gönül adamı ve çalışkanlığıyla Diyarbakırlıların gönlünde taht kuran kendini merhamete adamış muhtar Dilek Demir "Sevgi ve saygı kavramları etrafında bireyler sıcak ve samimi dostluklar kurar. Tek başımıza yaptığımız bir işi, bir başka kişiden yardım almak suretiyle hem iş kolaylaşır, hem de mutlu, huzurlu birer birey olurlar. 

Günümüzde her alanda gelişen ve değişen teknoloji ile insanlar sosyal medya dünyasının birer esiri olma konumundadırlar. Bu yüzden normal hayat akışı çerçevesinde sosyal ilişkilerini zayıflatan bir hâle bürünmüşlerdir.Yardımlaşmak bir yana dursun, insanlar daha komşularının ismini dahi bilmemektedirler. 
Yardımlaşma ve dayanışma kültürümüzde en önemli konulardan biridir. Dinimiz de yardımlaşmanın önemini vurgulamaktadır. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)'de yardımlaşma ve işbirliğinin Müslümanlar için çok önemli olduğunu vurgular. Bu sebepten dolayı nedenini ve niçinini sormadan, bize bir faydası olup olmayacağına bakmadan mutlaka yardıma ihtiyacı olan birine yardım etmek ve onunla dayanışmak bir Müslümanın temel görevlerinden biridir. Aynı zamanda insan olmanın gereği de budur" dedi.

 

 



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi