meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

FERİT TOY ‘DAN BAŞKAN DÖLEKLİ’YE KAPLICA TEŞEKKÜRÜ

FERİT TOY ‘DAN BAŞKAN DÖLEKLİ’YE KAPLICA TEŞEKKÜRÜ

Erzurum’un Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli’yi makamında ziyaret eden Ferit Toy isimli vatandaş Sakarya’da ikamet ettiğini ve sılayı rahim için memleketine geldiğini belirterek Başkanı Ahmet Dölekli'ye teşekkür etti.

REFİK TEKİN / ENVER GÜLER

ERZURUM - Pasinler ilçesinde Belediye Başkanı Ahmet Dölekli tarafından yaptırılan Yeni Büyük Termal Kaplıcanın Hasankale için bir veli nimet olarak değerlendirildiğini belirten İşadamı Hasankaleli Ferit Toy “ Pasinler'deki en eski kaplıca, Dulkadiroğulları tarafından 1390 yılında yapılan 1749 ve 1892 yıllarındaki onarımlarla günümüze kadar ulaşan Büyük Kaplıca'dır”

1964 yılında iller Bankası tarafından yapılan Kale otel ve kaplıcalarının ise Pasinler Belediyesi tarafından yeniden onarıldığını belirtti.

Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli ise “Sıcak termal kaynaklarımız mevcuttu. ama kaplıcamız yoktu. Bizde ilçemizin yeni termal tesislerine ve turizm kapsamlı ihtiyacının olduğunu düşünerek tam donanımlı kaplıca yapmaya karar verdik. Kaplıcamız 7/24 saat açık bulunmaktadır. Saunasından kabinli yıkanma yerlerine kadar sağlık şartlarına uygun hizmet etmekten gururluyuz.”dedi.



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi