meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

Dünyanın ilk kalite standardı belgesi Bursa’dan

Dünyanın ilk kalite standardı belgesi Bursa’dan

Dünyanın ilk kalite standardı belgesi Bursa’dan

‘Kanun name-i İhtisab-ı Bursa’ ile 520 yıl önce dünyanın ilk kalite standardının hazırlandığı Bursa’da kaliteden taviz vermeyen Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de 6 yönetim sistemini entegre kullanan ilk ve tek Büyükşehir Belediyesi oldu.

BURSA (İGFA)  - Büyükşehir Belediyesi, II. Bayezid tarafından 1502 yılında hazırlanan ve dünyanın ilk kalite standartı olma özelliği taşıyan Kanun name-i İhtisab-ı Bursa (Bursa Belediye Kanunu) ile bu işin başlangıç noktası olan Bursa’da kalite standartlarını daha da yukarıya çıkarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Altyapıdan üst yapıya kadar birçok alanda projeler geliştirerek şehri geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediyesi, sürekli iyileştirdiği kaynak tüketimi ve hizmet standartlarını ‘Entegre Yönetim Sistemi’ adı altında toplayarak belgelendirdi. Kalite Yönetim Sistemi (ISO-9001), Çevre Yönetim Sistemi (ISO-14001), İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi (ISO-45001), Enerji Yönetim Sistemi (ISO-50001), Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi (ISO 10002) ve Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi (ISO-27001) belgelerine sahip olan Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de 6 yönetim sistemini entegre şekilde kullanan ilk ve tek Büyükşehir Belediyesi olmayı başardı.

Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) gerçekleştirilen ‘Entegre Yönetim Sistemi’ belgelendirme törenine; Büyükşehir belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan, TSE yöneticileri, belediye bürokratları ve onlarca personel katıldı.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, otomotiv, tekstil, ahşap sanayi ve turizm potansiyeli olan Bursa'nın çok özellikli bir şehir olduğunu belirterek, Bursa’da 520 yıl önce yazılan Sultan II. Bayezid tarafından ferman olarak hazırlanan ve bugünkü anlamda dünyada ilk standart olma özelliğini taşıyan ‘Kanun name-i İhtisab-ı Bursa’'nın oluşturulan standartlara da ilham olduğunu söyledi. Geçmişte olduğu gibi bugün de ilki gerçekleştirdiklerini ve 6 yönetim standardı belgesinin sahibi olduklarını açıklayan Başkan Aktaş, 6 yönetim sistemini entegre şekilde kullanan ilk ve tek Büyükşehir Belediyesi olmanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. 

TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin ise yönetim sistemi belgelerinin kapsamı ve faydaları hakkında bilgiler verdi.

Konuşmalar sonrasında Adem Şahin tarafından 6 adet yönetim sistem belgesi Başkan Alinur Aktaş’a teslim edildi. Şahin, ayrıca kitaplaştırılan ‘Kanun name-i İhtisab-ı Bursa’yı ve bunu sembolize eden madalyonu Başkan Aktaş’a takdim etti.



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi