meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

Doğu'nun şifa kaynağı Pasinler kaplıcaları yeni tesislerle kapılarını açtı

Doğu

Doğu Anadolu Bölgesi'nin termal turizm merkezlerinden Erzurum’un Pasinler Hasankale ilçesindeki kaplıcalar, Yeni yapılan Termal tesisleriyle Turizme iddialı olarak kapılarını yeniden hizmete açtı.

ENVER GÜLER

ERZURUM - Son dönemlerde  Termal tesisleriyle dikkati çeken Pasinler kaplıcaları Erzurum’a  35 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır, Erzurum, Bayburt, Gümüşhane ve Trabzon ,Artvin ve Rize gibi çevre illerden her yıl binlerce kişiyi ağırlıyor.

Bölgede romatizma, Kadın ve cilt başta olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiğine inanılan Pasinler Termal Tesisleri yılın 4 mevsimi "şifa" arayanların gözde adresleri arasında yer alıyor.

Son yıllarda  Atıl durumda olan Kale Otelin son model olarak onarılması ve Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli tarafından yeni yapılan Büyük termal kaplıcanın  hizmete girmesi, aileler için özel havuzların  olması  daha çok kişiye hizmet veren kaplıcalar, çevresindeki doğal güzelliklerle de dikkati çekiyor.

Havuzlarda sosyal mesafeli yüzme keyfi

Sosyal mesafe kuralına dikkat edilen kaplıcalara gelmeye başlayan vatandaşlar, dezenfekte edilmiş havuzlarda yüzüp, dinleniyor.

Yer altından çıkan suyun 47 derece sıcaklıkta olduğunu ifade eden  Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli, "Kaplıcalar, romatizma, bel ağrısı, damar tıkanıklığı ve cilt hastalıklarına faydalıdır. Hijyen ve sağlık şartlarına uygun yeniden yaptığımız ve  halkın hizmetine sunduğumuz büyük kaplıcamız.ve diğer termal tesislerimizde  şifa arayanları bekliyoruz” dedi.



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi