meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

Deva Partisi'nden Makine Mühendisleri Odasına Ziyaret

Deva Partisi

Demokrasi ve Atılım Partisi İl Teşkilatı, Bursa’daki ziyaretlerine devam ediyor.

 DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz ve yönetim kurulu üyeleri Bursa’nın önemli sorunlarının çözümleri konusunda fikir alışverişinde bulunmak üzere oda başkanlarını ziyaret ediyor. 

Bu kapsamda DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz ve yönetim kurulu üyeleri Zekeriya Pehlevan, Mine Norşon, Sıdıka Sayılır, Yasin Gök, Bursa Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Fikri Düşünceli’yi makamında ziyaret etti. 

Ziyarette Bursa’da imalat sanayi, Bursa’nın sanayileşmesi ve Bursa’nın endüstri zenginliği konusunda öncelikli konular ele alındı. 

Oda başkanı Düşünceli, “Oda olarak tüm faaliyetlerini planlı ve organize biçimde yaptıklarını, her faaliyetin mühendisliğin doğası gereği bir çıktı üretmesine çok önem verdiklerini ve ürettikleri çıktıları kamu kurum ve kuruluşları ve tüm siyasi partiler ile paylaştıklarını söyledi. Odanın ayrıca denetim faaliyetlerini profesyonel bir bakış açısıyla sürdürdüğünü, Bursa’nın sadece kendi alanlarında değil tüm paydaşlarının tüm sorunları ile ilgilendiklerini ifade etti.”

Ziyarette Deva partisi İl Başkanı Serkan ÖZGÖZ “Ülke olarak özellikle son yıllarda tüm göstergelerde hızla geriye gidiyoruz. Milli gelirimiz 14 yıl geriye gitti. Tekrar başladığımız yere döndük. Orta gelir tuzağından hızla çıkmamız lazım. Bunun için akıl, bilim ve mühendislik şart. Yetişmiş insan gücü en büyük sermayemiz ve maalesef bu sermayemizi ülkenin demokrasi iklimi yüzünden aynı toprak erozyonu gibi kaybediyoruz. İmalat sanayimiz çok önemli. Ülke olarak ihracatımızın KG değeri 1,3 $ civarında. Bursa’da bu değer 4 $. Bu değerler yükselmeden, imalat sanayi güçlenmeden zenginleşmemiz mümkün değil.  Orta gelir tuzağından çıkmak, gençlerimize iş bulmak, bu ülkeyi yeniden üreten bir ülke haline getirmek için Makine Mühendisleri Odasını, temsil ettiği mühendislik aklını can kulağıyla dinlememiz gerekli.” Dedi. 

Toplantı sonunda İl Başkanı Özgöz gelenek haline geldiği şekilde Fikri Düşünceli’ye kötü yönetilen ülkelerin yaşadığı sorunları konu alan Daron Acemoğlu’nun “Ulusların Düşüşü” kitabını hediye etti. 



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi