meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

DESTİCİ YUNUS EMRE”NİN TÜRBESİNİ ZİYARET ETTİ.

DESTİCİ YUNUS EMRE”NİN TÜRBESİNİ ZİYARET ETTİ.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici ve beraberindeki heyet Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası nedeniyle Yunus Emre Türbesini ziyaret etti.

ESKİŞEHİR / UHA - BBP Genel Başkanı ve beraberindeki heyete Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum’yf eşlik etti. BBP Genel Başkanı Destici yaptığı açıklamada  "Yunus Emre”nin gönüller yapmaya geldiğini ve insanlığa hoşgörü örneği sergilediğini belirterek Yunus Emre"nin sözleriyle insanlığa kardeşlik, sevgi ve barış çağrısında bulunduğunu belirterek kendisini rahmet anıyoruz dedi Destici” İmanı sevgiyi hoşgörüyü birlikte yaşatmaya devam edeceğiz diyerek bu topraklarda bir çok kökenin binlerce yıl kardeşce yaşadığını bunu Yunus Emre"nin Sevgi diline Mevlana”nın hoşgörüsüne Hacı Bektaş Veli, Hacı Bayram Veli gibi büyük manevi önderlerin bu topraklara ektikleri tohumlara, aşıladıkları mayalara borçluyuz diyerek hepsini rahmetle yad ediyoruz. Biz bunları konuşurken dünyanın bir çok yerinde zülum ve soykırım devam ediyor. Bunlar hep Doğu Türkistan; Filistin gibi Müslüman ülkelerinde olduğunu , İsrail”in dünyanın gözü önünde meydan okurcasına hem işgal, hem zülum, hem de soykırım yapmaktadır.

Dünya  bir tarafa ben bir tarafa diyerek Ahtapot gibi bütün dünyayı saran İsrail; Dini mekanların dokunulmazlığı olmasına rağmen Her Ramazan ayında sistematik olarak Üç dinin kutsalı olan Mescidi Aksa”ya her Ramazan ayında Müslümanlara saldırıyor .2015 yılında Miraç kandilinde aynı hadiseleri kendisinin orada yaşadıklarını ve müşaade ettiklerini belirti. Kudüse girdiğinizde her yerde Polisin olduğunu 2, 3 Filistinin bir arada gördüklerinde hemen tepelerine biniyorlar,  her gün film sahnesi gibi olayların yaşandığını Filistinin Polisinin bulunduğunu, bunların ellerinde silahlarının olmadığını yalnızca göstermelik olduğunu belirterek   İşgal ve katliamın devam ettiğini ve bu katiamların sorumlularının  en başta Arap Birliği , Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirliği, Mısır gibi ülkeler  olduğunu,  bu olan bitenlere rağmen İsrail ile  işbirliği içindeler,  Tüm dünya oynanan tiyatroyu görmektedir. Bu böyle gitmez, buna karşı İslam Ülkeleri, Birleşmiş Milletler ve bütün dünya ülkelerinin fiili bir adım adarak buradaki zulme son veremesi gerektiğini belirterek hiçbir zulmün uzun süre durmadığını bu zulmü yapanların mutlaka sonunda bu yaptıklarının hesabını vereceklerini söyledi. Heyet Yunus Emre”nin üç kabrinide ziyaret ederek dualar okudular.

Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum”da BBP Genel Başkanı Mustafa Destici”nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirterek günün anısına kendisine hediye takdim etti.



Anahtar Kelimeler: DESTİCİ YUNUS TÜRBESİNİ ZİYARET .
Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi