meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

Demir ve demir dışından ihracata kesintisiz katkı

Demir ve demir dışından ihracata kesintisiz katkı

Demir ve demir dışından ihracata kesintisiz katkı

İSTANBUL (İGFA) -  stanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB), sektörün Ocak-Eylül ayları dönemine ilişkin ihracat rakamlarını açıkladı. 9 aylık kümülatif verilerine göre Türkiye ihracatı 160,9 milyar dolar olarak hesaplanırken, sektör ihracatı aynı dönemde yüzde 49,3 artış ile 8,9 milyar dolar olarak gerçekleşti.

9 AYDA 9 MİLYAR DOLAR İHRACAT

İhracat rakamlarını değerlendiren İDDMİB Başkanı Tahsin Öztiryaki, sektörün tüm paydaşlarıyla ülke ekonomisine katkı sunmaya devam ettiğini belirterek, "Hedefimiz yılı bu ivmede devam ettirmek. Yılın ilk 9 ayında 9 milyar dolara yakın ihracat gerçekleştirdik. Eylül ayında sektörümüzün en fazla ihracat gerçekleştirdiği ülkeler arasında 152,2 milyon dolar ile Almanya ilk sırada yer alırken, 93,6 milyon dolar ile İtalya ikinci sırada, 61 milyon dolar ile ABD üçüncü sırada, 58.3 milyon dolar ile İngiltere dördüncü sırada yer aldı. Bu ay bir önceki yılın aynı ayına göre kıyasladığımızda, ihracatımızda oran olarak en çok artış yakaladığımız ülke yüzde 124,1 ile İtalya oldu" diye konuştu.

Alt sektörlerin ihracat rakamlarını değerlendiren Öztiryaki, alüminyum sektörü 3,5 milyar dolar ile değer bazında ilk sırada yer alırken, bakır sektörünün 1,64 milyar dolar ile ikinci sırada yerini aldığını kaydetti. 



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi