meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İzmir'de 'faiz' mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İzmir'de 'faiz' mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de yapımı tamamlanan 96 tesisin toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Bu faizler düşecek, düşecek. Biz yüksek faize halkımızı da çiftçimizi de ezdirmeyeceğiz" dedi.

İZMİR (İGFA) -  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de yapımı tamamlanan 96 tesisin toplu açılış törenine katıldı.

Afetlerin önüne geçemeyiz ama devlet olarak vatandaşlarımızın mağduriyetini ortadan kaldırma iradesine ve imkanına sahip olduklarını söyleyen Erdoğan, "Vatandaşlarımıza da riskli binaları dönüşüme sokma çağrısı yapıyoruz. İnşallah bugün Alsancak'taki 14 bin kişilik tribüne sahip stadımızı bugün açıyoruz. Adını Alsancak Mustafa Denizli stadı olarak belirlediğimiz stat hayırlı olsun. Cumhuriyetimizin bu güzel şehri için elimizden geleni yapıyoruz, yapacağız" dedi.

RİSKLİ BİNALAR İÇİN DÖNÜŞÜM ÇAĞRISI

Erdoğan, "Ülkemiz dünyanın en hızlı en etkin afet müdahale sistemine sahiptir. İzmir'de depremzedelerin yaralarını sarmak için çalıştık. Kimseyi açıkta korunaksız, sahipsiz bırakmadık. Depremlerin çok büyük bir kısmı fay hatlarının üzerinde gerçekleşiyor. riskli binaları dönüşüme tabi tutuyoruz" dedi.

FAİZ MESAJI

Biz yatırım, istihdam, üretim ve bunların altyapısını 19 yıldır inşa ediyoruz. Dün faizleri 7500'lere çıkartanların bugün kanun çıkartıp faizleri yüzde 1'e indirin, kim diyor bunu, bay Kemal. Kanun çıkarın faizleri yüzde 1'e indirin diyor. Ardından da diyorsun ki faizleri yükseltin, yemezler. Bu faizler düşecek, düşecek. Biz yüksek faize halkımızı da çiftçimizi de ezdirmeyeceğiz.

 

https://www.youtube.com/watch?v=ILuS9m1AShU



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi