meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

Çukurca’dan şiddete gözlerini kapatma mesajı

Çukurca’dan şiddete gözlerini kapatma mesajı

Çukurca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-ge Birimi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde ‘Şiddete gözlerini kapatma’ mesajı verdi.

ZEKİ DARA - ÇUKURCA (UHA) Çukurca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-ge Birimi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde ‘Şiddete gözlerini kapatma’ mesajı verdi.

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü farklı bir etkinlikle kutlandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Ar-Ge Birimi ile Çukurca Şehit Üsteğmen Adnan Bahat Çok Programlı Anadolu Lisesi 11 sınıf öğrencileri kamu kurum çalışanları ve esnafı ziyaret ederek kadına yönelik şiddete dikkat çektiler.

 ‘Kadına Şiddete Hayır’ yazılı dövizler açan öğrenciler ilçedeki kamu kurum ve kuruluşları ile esnafı ziyaret ettiler.

Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimince etkinlik ile ilgili yapılan açıklamada, “Sınırda Sınırsız Eğitim Projesi kapsamında, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününe özel yapılan ziyaretlerle Çukurca’da kamudan; özel sektöre, öğretmenden; doktora, polisten; askere, memura, esnaftan vatandaşlara kadar Kadına Yönelik Şiddete Karşı bilinçlendirme çalışması yapıldı” denildi.

‘Şiddete hayır demek isteyenler, anlamlı mesajlar paylaşarak bu günü destekliyor’ ifadelerine yer verilen açıklamada, şiddetin geleceğimizi etkilediği mesajı verildi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde “Şiddete Gözlerini Kapatma!” çağrısının yapıldığı açıklamada, toplumun tüm bireyleri şiddetin karşısında durmaya, davet edildi.

Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı.

“Toplumda huzuru ve güveni tesis edebilmek için belirlenen kurallar, öncelikle kötülüğü engellemeyi hedefler. Kadına yönelik şiddetin farklı dinamikler barındırması sebebiyle mücadelemizde bütüncül bir çabayı gerekli kılmaktadır. Toplumdaki birlik hali ve güçlü sosyal yapı, içinde yaşayan kişilerin benlik algılarını da güçlü kılar. Böylelikle toplumdaki her fert şiddet karşısında güçlü bir şekilde şiddete gözlerini kapatmayacaktır”



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi