meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

Çinli firma Niğde'de fabrika kuruyor

Çinli firma Niğde

Çinli firma Niğde'de fabrika kuruyor

Niğde OSB’deki 100.304,80 m²'lik 487 ada 42 ve 43 nolu parseller üzerinde “Tekstil Elyaf ve İpliklerini Ağartma ve Boyama Hizmetleri, Tekstil Ürünlerinin bitirilmesi ile Dokuma Tesisi” kurmak üzere Alicanteks Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti.'ne tahsis edildi.

Murat Karakaya (NİĞDE İGFA)-  Yüzde 50 hissesinin Çinli bir firmanın ortak olduğu Alicanteks Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti.,  sanayi parseli üzerinde yapacağı 170 Milyon TL yatırım bedelli 27 m² kapalı alanlı fabrikasında 165 kiş istihdam edecek.

Özellikle iplik ve tekstil sektöründeki yatırımların kümeleştiği Niğde OSB’de, boyama ve ağartma tesisinin bulunmaması nedeniyle,  Niğde OSB’de üretilen iplik ve kumaşlar başa illerde boyama ve ağartma işlemi için naklediliyordu.

Niğde Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, "Üreteceği katma değer ve sağlayacağı istihdam ile İlimiz ve Ülkemiz ekonomisine büyük katkı sağlayacak yatırım için Niğde OSB’yi tercih eden Alicanteks Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti’ne teşekkür ediyor. İlimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz" açıklamasını yaptı. 



Anahtar Kelimeler: çinli firma niğde'de fabrika kuruyor
Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi