meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

Çeşme'deki mahalle muhtarı, sokak hayvanlarına sahip çıkıyor

Çeşme

Çeşme'de, Fahrettinpaşa Mahallesi Muhtarı Rasim Özgül, mahallesindeki sokak hayvanlarına sahip çıkmak, korumak, kollamak için sosyal medya sayfası kurarak, mahalle sakinlerini sokak hayvanları için birlikte çalışmaya davet etti.

Fahrettinpaşa Mahallesi'ndeki sokak hayvanlarının yaşam haklarına saygı göstererek, korumak, kollamak amacıyla Facebook'ta, "Çeşme F.paşa Mahallesi Muh. Sokak Hayvanları Koruma Gönülüleri" adıyla bir sayfa oluşturduklarını açıklayan Muhtar Rasim Özgül, "Yaşamak için mahallemizin sokaklarını tercih eden, sahipsiz kedi ve köpeklerin beslenmesi, sağlık sorunları ile kısırlaştırma konusunda, yerel yönetimden destek de alarak, mahalle sakinlerimle birlikte bir çalışma başlatmak istedik. Sosyal medya sayfamızdan iletişim kurarak, sokak hayvanlarının bizlerle birlikte huzurlu yaşaması için neler yapmamız gerektiğini kararlaştıracağız. Güzel mahallem, can dostları ile birlikte çok daha güzel olacak" dedi. 

"Vicdani görevimiz"

Mahalle sakinlerini ve Çeşmeli hayvanseverleri açtıkları sosyal medya sayfasına katılmaya davet eden Muhtar Özgül, "Mahallemizde yaşayan birçok hayvansever mahalle sakinimiz, evlerinde ve bahçelerinde can dostlarımıza bakıp, besliyor. Ama sokaklarımızda yaşayan sahipsiz çok sayıda sokak hayvanlarımız da var. Onların da korunması, kollanması, beslenmesi vicdani görevimizdir" diye belirtti. 

Öncelikli hedef; kısırlaştırma ve besleme

Fahrettinpaşa Mahallesi Muhtarı Özgül, öncelikle hedeflerini de şöyle açıkladı;

"Öncelikle, sokaklarımızda yaşayan sahipsiz can dostlarımızın kısırlaştırılmasını sağlamamız gerekiyor. Sokaklarımızdaki kısırlaştırılmamış kedi ve köpekleri tespit ederek, belediyemizin veteriner kliniğinde kısırlaştırmak için çalışma yapmayı hedefliyoruz. Bilindiği gibi kısırlaştırma can dostlarımızın agresif olmasını engelliyor. Ayrıca çoğalmanın da önüne geçilmiş oluyor. Sokaklarımızdaki can dostlarımızın beslenmesi de önemli bir sorun olarak önümüzde duruyor. Birçok hayvansever mahalle sakinimizin sokaklarımızdaki kedi ve köpekleri beslediğini biliyoruz. Ama beslenemeyen can dostlarımız da var. Onların da beslenebilmesi için elbirliğiyle çalışma yapmamız gerekiyor. Ayrıca evlerimizde baktığımız can dostlarımızın kaybolması durumunda kolaylıkla bulunabilmesi ve sahiplerine kavuşturulabilmesi için fotoğraflarını sayfamıza atmalarını öneriyoruz."

"Mahallemizde hiçbir sokak hayvanı aç kalmayacak"

Sokak hayvanlarının beslenmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de destek verdiğini belirten Muhtar Özgül, "Sokak hayvanlarını beslemek isteyenler, Büyükşehir Belediyesi'nin, Ilıca Mahallesi'nde bulunan Çeşme Yerel Hizmetler Birimi'ne giderek, mama desteği alabiliyorlar. Biz de 2 mahalle sakinimle birlikte giderek 3 paket kuru mama aldık ve muhtarlığımıza getirdik. Besleme yapmak isteyen mahallelilerimiz, muhtarlığımıza gelerek mama alabilecekler. Kuru mama konusunu sistemli bir hale getirerek, mahallemizdeki hiçbir sokak hayvanının aç kalmamasını sağlayacağız" diye konuştu. 



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi