meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

Çeşme'de, Reisdere TOKİ konutlarında kömür bedellerine tepki

Çeşme

Reisdere TOKİ konutlarında oturan vatandaşlar, 2+1 ve 3+1 daireler için belirlenen kömür bedellerine tepki gösterdiler

ÇEŞME / UHA   -  Vatandaşlar, belirlenen bedelin geçen yıla göre 3 kata yakın olduğunu söyleyerek, fiyatın tekrar gözden geçirilmesini istediler.

Reisdere TOKİ'de oturan vatandaşlara, 2021-2022 dönemi kömür bedelleri ile ilgili mesaj gönderildi. TOKİ yönetiminden gönderilen mesajda, 2021-2022 dönemi için kömür bedellerinin B Tipi (2+1) daireler için 3 bin 913 lira, C Tipi (3+1) daireler için ise 5 bin 68 lira olarak belirlendiği ifade edildi.

Ödemelerin 3 periyotta alınacağı belirtilen mesajda, B Tipi konutların ilk ödemesinin 978 lira, C Tipi konutların ise ilk ödemesinin bin 267 lira olduğu ve son ödeme tarihinin de 15 Aralık olduğu kaydedildi.

Mesajı alan vatandaşlar, belirlenen kömür bedellerinin geçen yıla göre 3 kata yakın zamlı olduğunu ileri sürerek, tepkilerini sosyal medya sayfalarında dile getirdiler. Vatandaşlar, sosyal medya mesajlarında, pandemi döneminde ekonomik zorluklar çektiklerini, ek işlerde çalışarak geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını, belirlenen kömür bedellerinin kendilerini çok zorlayacağını ifade ederek, belirlenen fiyatların tekrar gözden geçirilmesini ve makul değerlere çekilmesini talep ettiler.



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi