meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

Çeşme Belediyesi, plastik atıkların azaltılması çalışmasını başlattı

Çeşme Belediyesi, plastik atıkların azaltılması çalışmasını başlattı

.

MUHAMMET İSA ATAGÖZ 

ÇEŞME / UHA - Geçtiğimiz yıl, WWF (Dünya Doğayı Koruma Vakfı) ile Türkiye Doğal Hayatı Koruma Vakfı arasında "Plastik Atıksız Şehirler Ağı" protokolü imzalayarak, 2 yıl içerisinde Çeşme'de plastik atık kirliliğini yüzde 30 oranında azaltmayı taahhüt eden Çeşme Belediyesi, belirlenen hedefler doğrultusunda çalışma başlattı.

Çeşme Belediyesi, sosyal medya sayfalarında yapılan açıklamada, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları göstergesi, 'Belediye Atık Yönetimlerine özel önem gösterilerek kentlerin kişi başına düşen olumsuz çevresel etkilerinin azaltılması' ve 'Önleme, azaltma, geri dönüşüm ve tekrar kullanma yoluyla katı atık üretiminin önemli ölçüde azaltılması' hedefleri doğrultusunda çalışma başlatıldığı duyuruldu.

Yapılan açıklamada; Çeşme Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerinin, WWF - Türkiye ile birlikte belirlenen mahallelerde, toplam 90 haneye geri dönüşüm poşetleri dağıtıldığı belirtildi. Çeşme Belediyesi ekipleri, 7 gün boyunca bu hanelerden toplayacakları atıkları kendi içinde ayrıştırarak, yapılacak analiz sonucunda, atık azaltımına yönelik geliştirilecek strateji ile Çeşme'de oluşan plastiğin azaltılması için yeni projeler üretilecek.



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi