meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

Bursa Yıldırım Belediyesi, Âşık Yaşar Reyhani’yi andı

Bursa Yıldırım Belediyesi,  Âşık Yaşar Reyhani’yi andı

Bursa Yıldırım Belediyesi, Âşık Yaşar Reyhani’yi andı

Yıldırım Belediyesi, Âşık Yaşar Reyhani’yi vefatının 15’inci yıl dönümünde, düzenlediği sempozyum ile andı.

BURSA (İGFA)- Yıldırım Belediyesi tarafından Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen sempozyumda Halk Ozanı Âşık Yaşar Reyhani, anıldı. 

Sempozyum açılış programına, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fethi Yıldız, AK Parti 22 Dönem Bursa Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu, Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, meclis üyeleri, Reyhani ailesi mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, Yıldırım Belediyesi tarafından hazırlanan ‘40 Yıllık Miras Bir Kırık Saz’ isimli Âşık Yaşar Reyhani biyografi belgeseli ile başladı. Ardından, Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Profesörü Fikret Türkmen, ‘Tanıdığım Reyhani’ konu başlığı ile ilk oturumu açtı.

Sunuculuğunu Baki Çetin’in yapmış olduğu ’Âşık Yaşar Reyhani Anma Konseri’nde, Âşık Temel Turabi, Ozan Reyhani, Âşık Rahim Sağlam, Âşık İhsan Yavuzer ve Yanık Ayhan halk ozanını türküleriyle andı. 5 oturumdan oluşan sempozyumda, ‘Âşık Reyhani ve Âşıklık Geleneği’, ‘Âşık Reyhani ve Sosyal Hayat’, ‘Âşık Reyhani ’de Dil ve Edebiyat’, ‘Âşık Reyhani ‘de Dini- Tasavvufi ve Ahlaki Temalar’ ve ‘Âşık Reyhani ‘de Müzik’ konularında, alanında uzman 31 akademisyen bildirileri ile Âşık Yaşar Reyhani’nin çeşitli yönlerini ele aldı.



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi