meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

YURT HABERLER

YURT HABERLER Haberleri

Bursa Valisi Canbolat'tan 'Kızılay' mesajı

Bursa Valisi Canbolat

Bursa Valisi Canbolat'tan 'Kızılay' mesajı

Bursa Valisi Yakup Canbolat, Kızılay Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, 153 yıldır yoluna üstlendiği misyonla devam eden Kızılay'ın dünyanın en köklü ve güçlü yardım teşkilatlarından biri olduğunu söyledi.

BURSA (İGFA) - Bursa Valisi Yakup Canbolat, Kızılay Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı. Vali Canbolat, mesajında, Kızılay'ın ayrım yapmaksızın insanların acısını önlemeye ve hafifletmeye çalıştığını, her koşulda, yerde ve zamanda muhtaç ve korunmasız insanlara yardım ederek toplumun afetlerle mücadele kapasitesinin geliştirilmesini desteklemek olarak ifade ettiği misyonu ile 153 yıldır yoluna devam ettiğini söyledi.

Dünyanın en köklü ve güçlü yardım teşkilatlarından biri olan Kızılay'ın tüm toplumu kucaklayan ve tüm toplumun da kendisini kucakladığını belirten Vali Canbolat, kurumun tarihi geçmişinden de bahsetti. Vali Canbolat, yazılı mesajında, "1868 yılında "Hilal-i Ahmer Cemiyeti" adı altında kurulan, gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaşarak ülkemizin medar-ı iftiharı olan Türk Kızılay'ının 153. Kuruluş Yıldönümünü tebrik ediyor, Kızılay'ın değerli yönetici, çalışanları, gönüllüleri ve tüm halkımızın Kızılay Haftası'nı kutluyorum" ifadelerini kullandı.

 



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi