meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

Bursa Osmangazi’de Fetih Müzesi’nde tarih kokan sergi

Bursa Osmangazi’de Fetih Müzesi’nde tarih kokan sergi

Bursa'da Osmangazi Belediyesi, Sultan Çelebi Mehmed’in vefatının 600’üncü yıldönümü münasebetiyle hazırladığı ‘Çelebi Mehmed Dönemi İmaretleri ve Yeşil Fotoğraf Sergisi’ni düzenlenen törenle açtı.

BURSA (İGFA) - Osmangazi Belediyesi, Osmanlı Devleti’nin ikinci kurucusu sayılan Sultan Çelebi Mehmed’in vefatının 600’üncü yıldönümünde çok özel bir sergiye ev sahipliği yaptı.

Osmangazi Belediyesi, Sultan Çelebi Mehmed’in vefatının 600’üncü yıldönümü münasebetiyle Sultan 2. Abdülhamid Han’ın ‘Yıldız Fotoğraf Albümü’ arşivinden 1880-1987 yıllarında çekilmiş Yeşil Külliye fotoğrafları ile bu tarihi fotoğrafların günümüzde aynı yerlerden çekilmiş karelerinin yer aldığı özel bir sergi hazırladı. ‘Çelebi Mehmed Dönemi İmaretleri ve Yeşil Fotoğrafları’ adlı sergide, Yıldız Fotoğraf Albümü’nden temin edilen ve günümüzde çekilen 35 fotoğraf yer alıyor. Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde hazırlanan sergi, düzenlenen törenle ziyarete açıldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nin bir müze olmanın ötesine geçerek, Bursa’nın en aktif kültür merkezi olduğunu ifade etti.  Fetih Müzesi’ne pandemi öncesinde çok yoğun bir ziyaretçi akını olduğunu ve bu yoğunluğun normalleşme süreciyle birlikte yeniden oluştuğunu belirten Başkan Dündar, “Fetih Müzesi, hareketli bir dönem geçiriyor. Birçok kültürel etkinliğimizi burada gerçekleştiriyoruz. Pandemiden dolayı birçok etkinliğimizi alışılagelmişin dışında gerçekleştirmek durumunda kaldık. Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri de bunlardan bir tanesi. Bu yıl korona virüs salgını nedeniyle fetih şenlikleri kapsamında düzenlediğimiz Fetih Yürüyüşü, Köy Kınası ve Düğünü, Uluslararası Tarihi Kent Koşusu, Rahvan Atları Yarışı gibi yoğun katılımlı alışılagelmiş etkinliklerimize ara verdik. Pandemi kuralları çerçevesinde düzenlediğimiz etkinlikler ile vatandaşlarımıza fetih coşkusunu yaşattık. Etkinliklerimiz daha çok sergi açılışları ve sempozyumlar şeklinde oldu “diye konuştu.

“ESKİ VE YENİ ESERLERİ KIYASLAMA İMKANI BULUYORUZ” Bu yıl 17’incisi gerçekleştirilen Fetih Şenlikleri kapsamında ‘Çelebi Mehmed Dönemi İmaretleri ve Yeşil Fotoğraf Sergisi’ni düzenlediklerini dile getiren Başkan Dündar, sergide hem tarihi hem de günümüz fotoğraflarını yan yana getirdiklerini



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi