meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

YURT HABERLER

YURT HABERLER Haberleri

Bursa Mudanya'da STK'lardan mıntıka temizliği

Bursa Mudanya

Bursa Mudanya'da STK'lardan mıntıka temizliği

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla STK'lar Bursa'nın Mudanya ilçesinde dikkat çeken bir etkinliğe imza attı.

BURSA (İGFA) - Doğa Varsa Hayat Var Derneği, Let’s Do It Bursa İl Temsilciliği DOHADERN, BURSAM Bursalılar Derneği ve Mudanya Kent Konseyi’nin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte Mütareke Müze Evi'nin olduğu kıyı kesimi ve çevresinde 30 dakikalık mıntıka temizliği yaptı. 

Eski koltuk dahil yüzlerce maddenin denizden çıkartıldığı ilçede 700 kilograma yakın insan atığı toplandı.

Doğa Varsa Hayat Var Derneği Başkanı Canberk Aykut, Let’s Do It Bursa İl Temsilcisi Elif Merve Can, DOHADERN Başkanı İbrahim Tugay Ateş, BURSAM Bursalılar Derneği Başkanı Erdinç Ceyhan, Mudanya Kent Konseyi Genel Sekreteri Simge Ceran vatandaşların sorumsuzca davranışlarının doğaya zarar verdiğini kaydetti.  

STK’lar yaptıkları ortak açıklamada, yaşanılan zaman diliminin 'evimiz' denilen dünyayı hızla yok ettiğini belirterek, günümüzde artan bu sorunlar siyasal, ekonomik ve üretim gibi sektörlere de etki ederek daha çevreci  yaklaşımları zorunlu kıldığını ifade etti.

Çevresel sorunların reklam ve PR çalışmalarından daha büyük boyutlarda olduğuna dikkati çeken STK'lar,  açıklamalarında, "Bu durum salt ağaç dikmekle, çiçek dikmekle, su tasarruflu ürünleri fahiş fiyatlara satmakla geçiştirilmeyecek kadar büyük bir meseledir. Doğa ve yaşam bir kültür meselesidir ve yaşam kültürümüzü toplumsal anlamda değiştirmemiz kaçınılmazdır. Bugün yaşanan sorunların temelinde bu olgular yatmaktadır. Bugün 30 dakika içinde yaptığımız temizlikte topladığımız malzemeler insanlarımızın uyuşturucuya bir adım daha yaklaştığını bizlere tekrar gösterdi.  Bu duruma şahit olmanın da üzüntüsünü yaşıyoruz" ifadelerine yer verdiler.



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi