meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

Bursa Eczacılar Odası Başkanı Şahin açıkladı! İlaç sektöründe 'piyasa yokları' zam getiriyor

Bursa Eczacılar Odası Başkanı Şahin açıkladı! İlaç sektöründe

Bursa Eczacılar Odası Başkanı Şahin açıkladı! İlaç sektöründe 'piyasa yokları' zam getiriyor

Bursa Eczacılar Odası Başkanı Okan Şahin, 75 adet ilacın indirim listesinden çıkarılması ve ilaç fiyatlarına gelen zam oranları hakkında düşüncelerini aktardı. 

CANSU ÖZDEMİR / BURSADA BUGÜN (BURSA İGFA)
Bursa Eczacılar Odası Başkanı Okan Şahin, eczacıların müşterilerden gelen ilaç talebini karşılayamadıklarını, ilaç piyasasında pek çok ilacın indirimli fiyat listesinden çıkarıldığını belirtti.
Müşterilerin yaşadığı mağduriyeti ifade eden Şahin konuyla ilgili şu sözleri söyledi; "Piyasa yokları, maalesef sürekli yaşadığımız bir sıkıntı. Bu durumu her yıl yaşamaktan bizler de sıkılmış haldeyiz. Çünkü vatandaşlarımız eczaneye geldiği zaman neredeyse beş kalem ilacın ikisi, üçü eczanelerde yok. Vatandaşlarımız maalesef ilaçları bulmak için eczane eczane gezmek zorunda kalıyorlar."

"İLAÇ FİYAT KARARNÂMESİ'NDE DÜZENLEME İSTİYORUZ"

Başkan Şahin, ilaç tedariğinde sıkıntılar yaşanmasından dolayı ecza depolarının yüksek zamlar yaptığını belirterek,  konuyla ilgili İlaç Fiyat Kararnâmesi'nde düzenlemeler yapılması gerektiğini söyledi. 


Şahin, ilaç sektörüne yapılan  zamlar ile ilgili sözlerini şu şekilde aktardı; "Depolarla son yaptığımız görüşmelerde ilaç piyasasında yokları yüzde 25'in üzerine çıkmış halde. Bu konuyu sürekli devletimize de aktarıyoruz. Bunun çözümü noktasında da yılda bir defa ilaca fiyat verilmesi yerine, İlaç Fiyat Kararnâmesi'nde artık bazı düzenlemeler yapılmalı. Belirli oranlarda değişiklik olduğu zaman, parça parça olacak şekilde fiyatlara yansıması gerekir. Çünkü bir seferde yapacağınız yüzde 37'lik zam yerine bunu yüzde 8'lik, yüzde 9'luk gibi ufak ufak zamlar olarak böldüğünüzde hiçbir ilaç firmasının da bu ilaçları piyasaya vermemek gibi bir yolu tercih edeceğini sanmıyoruz. Bununla ilgili de İlaç Fiyat Kararnamesi'nde mutlaka değişiklik yapılmasını gerektiğini düşünüyoruz."



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi