meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

Bülent Parlak sonsuzluğa uğurlandı

Bülent Parlak sonsuzluğa uğurlandı

Şair ve Yazar Bülent Parlak hayata gözlerini yumdu. Türk edebiyat dünyasına şiirleriyle ve yazılarıyla katkı sağlayan Parlak’ın ölümü sevenlerini yasa boğdu

Türk edebiyat dünyasının önemli isimlerinden Şair ve Yazar Bülent Parlak, evinde geçirdiği 43 yaşında kalp krizi sonucu hayata gözlerini yumdu. Bülent Parlak’ın cenazesi öğle namazını müteakiben Üsküdar Yeni Valide Sultan Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi.

İzdiham adlı Kültür, Sanat ve Edebiyat Dergisi’nin de kurucusu ve Genel Yayın Yönetmenliğini yapan Bülent Parlak’ın vefatı ailesi, yakınları ve sevenlerini yasa boğdu. Türkiye Yazarlar Birliği (TYP) İstanbul Şubesi de Parlak’ın ölümü nedeniyle bir taziye mesajı yayınladı. Ayrıca İletişim Başkanı Fahrettin Altun da sosyal medya hesabından Bülent Parlak’ın vefatından dolayı üzüntüsünü bildiren bir mesaj paylaştı. AK Parti Grup Başkan Vekili Cahit Özkan da Meclis’te Parlak’ın vefatından duyduğu üzüntüyü bildirdi.

BÜLENT PARLAK KİMDİR?

Şair Bülent Parlak, Malatyalı 8 çocuklu bir ailenin en küçüğüdür. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde başlayan üniversite yılları Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde sona erdi. Parlak, şiir yazmaya ilkokul yıllarında başladı. Şairin birçok şiiri Dergah Dergisi’nde yayınlandı. Parlak, 2007 yılında izdiham.com adlı bir edebiyat portalı açtı. Türk ve Dünya edebiyatından metinlerin, edebi yazıların, şiirlerin yayımlandığı bu portal daha sonra İzdiham Dergisi’ne dönüştü. Şairin eserleri şöyle: Sevgili Huzursuzluğum (2008), Şiir İzdiham (2008)Şiir Yalnızlığın İcadı (2017), Şiir Her Şey İçin Çok Geç (2018).

Bülent Parlak evli ve bir çocuk babasıydı.



Anahtar Kelimeler: Bülent Parlak sonsuzluğa uğurlandı
Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi