meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

BAŞVURULAR 30 EYLÜL 2021 TARİHİNE KADAR UZATILDI

BAŞVURULAR  30 EYLÜL 2021 TARİHİNE KADAR  UZATILDI

Mali Müşavir Özlem Pekduraner işverenlere mali açıdan kolaylık sağlayan “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 7326 sayılı Kanun” ile ilgili bilgiler verdi.

ADANA / UHA  - Mali Müşavir Özlem Pekdurener 9 Haziran 2021 tarihli 31506 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7326 sayılı Kanun ile işverenlerin yüzünün güldüğünü, bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini belirten Pekduraner, sözlerine şöyle devam etti.

Borçlarınızı internet üzerinden kolayca yapılandırabilirsiniz Vergi affı, matrah artırımı, borçların yapılandırılması gibi farklı isimlerle anılan söz konusu kanun oldukça kapsamlı. Söz konusu kanuna göre Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı tahsil dairelerince, İl Özel İdarelerince, Belediyelerce, Büyükşehir Belediyeleri Su ve Kanalizasyon İdarelerince, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) vb. kurumlar tarafından 30 Nisan 2021 tarihinden (bu tarih de dahil) önceki dönemi ilgilendiren vergi, resim, harç, cezalar, gecikme faizi, gecikme zammı gibi takip edilen alacaklar için borçlular ilgili kanun kapsamında 30 Eylül 2021 tarihine kadar (bu tarih dahil) yapılandırma için kurumlara yazılı olarak müracaat edebilirler.

Vergi dairelerine olan kesinleşmiş vergi ve ceza borçları için internet (www.gib.gov.tr) veya e-devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden başvuru kolaylığı sağlanmıştır. Borçlulara peşin ve taksitle ödeme seçeneklerinin sunulduğunun altını çizen Mali Müşavir Özlem Pekduraner, şunları da ekledi. Kredi kartıyla peşin veya taksitle ödeme olanağı var Söz konusu kanuna göre peşin ve ilk iki taksit ödemenin süresi içindeki ödemelerde yapılandırılan borçlar için katsayı uygulaması söz konusu değildir. Taksitli ödemenin seçilmesi durumunda ise 6, 9, 12 veya18 eşit taksitte ödeme imkanı tanınmıştır.

Seçilen taksit süresine göre katsayı oranları da değişmektedir. Kredi kartıyla ödeme kolaylığı sağlanmıştır. Ödemeler vergi dairesi tarafından yetkilendirilen bankalar, PTT şubeleri, vergi dairesi vezneleri tarafından yapılabileceği gibi Gelir İdaresi Başkanlığı internet adresi üzerinden anlaşmalı bankaların banka kart veya kredi kartıyla, havale ile de yapılabilir.



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi