meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

Başkan Dölekli, Tarih Pasinler’deki Ermeni mezalimi ve vahşetini asırlar boyunca haykırmaya devam edecektir.

Başkan Dölekli, Tarih Pasinler’deki Ermeni mezalimi ve vahşetini asırlar boyunca haykırmaya devam edecektir.

Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli, ilçenin Düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yıldönümü münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

REFİK TEKİN / ENVER GÜLER

HABER HAKİMİYET - Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli yayınladığı mesajda; “Tüm yurtta olduğu gibi, şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biri de, günümüz den 103 yıl önce Pasinler’de yazılmıştır. Ülkemizde yaşanan olumsuzluklara rağmen Pasinler’in kahraman evlatları, sahip oldukları manevi güç ve bağımsızlığa olan inançla büyük bir yiğitlik göstererek düşmanı topraklarımızdan çıkarmış ve bu sayede ilçemiz , 13 Mart günü düşman işgalinden kurtulmuştur.

Bu topraklar için canı pahasına mücadele veren şehit ve gazilerin torunları olan bizler, hafızasını kaybetmiş, benliğini yitirmiş ve mazisini unutmuş toplumların tarihin enkazları içerisinde kaybolacağı gerçeğinin farkında olarak, milletlerin en önemli kuvvet kaynaklarından birinin de tarihleri olduğu bilinciyle, tarihimizi en iyi şekilde öğrenmeli, anlamalı ve geçmişimizden ders alarak geleceğimize yön vermeliyiz.

Ermeni çetelerin işlediği tüm cinayetleri ve gerçekleştirdikleri tüm katliamları biz de biliyoruz, diaspora da biliyor, diğer tüm dünya ülkeleri de biliyor. Ama söz konusu Müslümanlar olunca, gelenek hiç değişmiyor; gözler kör oluyor, diller lâl oluyor. Ama onlar ne kadar susarlarsa sussunlar, tarih Erzurum’daki ve Pasinler’deki Ermeni mezalimi ve vahşetini asırlar boyunca haykırmaya devam edecek.

Zaman ilerledikçe ülkelerin egemenlik iddialarının şekli, yol ve yöntemleri de değişti. Savaşlar artık eskiden olduğu gibi topla ya da tüfekle yapılmıyor. Günümüzde savaşlar politik oyunlarla, ekonomiyle ve lobiyle yapılıyor. Anadolu üzerinde oynanan oyunların seyrine bakacak olursak; türlü türlü küresel işgal girişimlerini rahatlıkla görebiliriz. Zaman geçiyor belki ama batılı güçlerin bu topraklar üzerindeki emelleri kesinlikle tükenmek bilmiyor. Ellerine geçirdikleri her fırsatta bu cennet vatanı bölüp parçalamaya çalıştılar. Karşımıza geçmişte 27 Mayıs darbesiyle çıktılar, ardından 12 Eylül darbesi; sonra 28 Şubat ve son olarak 15 Temmuz hain darbe girişimiyle gösterdiler gerçek yüzlerini. Dolayısıyla durmayacaklar ve üzerimize gelmeye yine devam edecekler.

Bu şehir ayakta kaldıkça, milletimiz de ayakta kalacak, bu cennet vatana yönelik her türlü kast girişimi, iman dolu göğüslerde paramparça olacaktır. Bizim bu direnci gösterebilmemiz için de kenetlenmemiz, omuz omuza vermemiz, kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmemiz gerekiyor. Bir olalım İri olalım hep beraber bu cennet vatanımıza sahip çıkalım.

İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunu 103 yıl önceki ruh ve heyecanla idrak ettiğimiz bugün vesilesiyle, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehrimizin ve ülkemizin kurtuluş mücadelesinde bugüne kadar kaybettiğimiz tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, tüm Pasinler ’li hemşerilerimizin 13 Mart Düşman işgalinden Kurtuluşunu kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

 



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi