meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254" />

Basın İlan Kurumu online eğitimlere devam ediyor.

Basın İlan Kurumu online eğitimlere devam ediyor.

Basın İlan Kurumu İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından düzenlenen online eğitimler devam ediyor.

Bugün Basın İlan Kurumu Adana Şube Müdürü Özden Konur ile Osmaniye, Kadirli, Düziçi ve Bahçe’de yayın yapan gazetelerin temsilcilerinin katıldığı eğitimde dijital dönüşüm sürecinde yerel medyanın konumu, mevcut durumu ve gelecekteki ihtiyaçları hakkında bilgi alışverişinin yapıldığı eğitimde, internet medyasının sağladığı imkanlar ve avantajların yanı sıra geleneksel gazetecilik kültürünün etik değerlerinin yeni medyaya nasıl aktarılacağı üzerinde konularında katılımcılara, İletişim Danışmanı Cihat Zafer Demirel konuya dair sunum yaptı.

“Güçlü bir yerel medya ancak yeni medya alışkanlıklarına uyum sağlamakla mümkündür”

Demirel, “Demokrasinin ve toplumsal gelişmenin en önemli ayaklarından biri olan yerel medyamız, iletişimin kılcal damarlarıdır. Güçlü bir yerel medya ancak yeni medya alışkanlıklarına uyum sağlamakla mümkündür. Pandemi sürecinde dijitalleşmenin mecburiyeti ve hızı daha görünür hale geldi. Yeni medya dünyasında yerel, ulusal ve küresel medya ayrımı yapmak artık çok zor.

Gazete, televizyon, bilgisayar ve şimdi de akıllı telefonlar var. Mecra değişiyor, içerik de değişiyor. Dijital mecralarda en çok kullanılan hashtag #Love. Çünkü biz insanız, robot değiliz. Basın ahlak esasları, etik, gazetecilik kültürü de aşk gibi değişmez değerlerdir. Basınımız kendini, değerlerini koruyarak yenilemeli ve çağa ayak uydurmalı.” dedi.

Cihat Zafer Demirel, sağlıklı ve güçlü bir basın için üstlendiği rol nedeniyle Basın İlan Kurumuna ve zor zamanlarda bile iyi gazetecilik yapma savaşı veren gazetecilere teşekkür etti.



Başlangıç Tarihi
Bitiş Tarihi